Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Viktig match hemma mot Umeå

Nässjö Basket tar i kväll emot Umeå BSKT i Nässjö sporthall. En viktig match för hemmalaget av flera anledningar. Se matchen direkt på webben!

Efter två tuffa bortamatcher som resulterat i två raka förluster behöver laget hitta vinnarkänslan igen och dessutom så sätter Nässjö press på Sundsvall gällande femteplatsen i tabellen vid eventuell seger.

Umeå har haft en tung säsong och står hittills på endast fyra segrar. En av dessa var i en tät mot Nässjö uppe Umeå, 77-73. Nässjö vann sedan lagens andra möte på hemmaplan med stora siffror, 85-63. Inför morgondagens match har Umeå sju raka förluster och givetvis vill de inget annat än spräcka den tråkiga sviten. Båda lagen har dragits med skador och sjukdomar på nyckelspelare under de senast omgångarna och det återstår att se hur fulltaliga lagen kan ställa upp i kväll. Troligen kommer Umeå till spel utan Johan Pierre och Johan Rönström. I Nässjö är det fortsatt frågetecken för Dartaye Ruffins medverkan.

Efter fredagens match återstår endast tre matcher av Nässjös grundserie. Därefter väntar lagets andra raka slutspel och det återstår att se vilka som blir Nässjös motståndare i kvartsfinalen, som går över fem matcher.

Text: Nässjö Basket

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-02-26 19:04:00 Malbas Sundsvall Dragons Heleneholms Sporthall, Malmö (Webb-TV)
Fredag 2016-02-26 19:04:00 Uppsala Basket ecoÖrebro Fyrishov (Webb-TV)
Fredag 2016-02-26 19:04:00 KFUM Nässjö Umeå BSKT Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-02-26 19:04:00 Södertälje Kings Norrköping Dolphins Täljehallen (Webb-TV)

Lördag 2016-02-27 18:04:00 Borås Basket BC Luleå Boråshallen (Webb-TV)

Dela inlägget