Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Magisk tredjeperiod gav Luleå tionde raka segern

Första perioden i kvällens drabbning mellan BC Luleå och Sundsvall Dragons präglades av en sak: en basketboll som gång på gång på gång hittade sin väg ner genom ringen.

Tyvärr för BC så hittade den botten av nätet på korgen de skulle försvara oftare än på andra sidan. Sundsvall stod för mäktiga 39 poäng i perioden, ledda av Charles Barton som fått sitt stora genombrott i år. Han kunde ta sig nästan var han ville och det resulterade i tolv poäng i perioden för den förre Plannja/LF Basket-coachens son. BC Luleå å andra sidan lyckades producera 29 poäng, elva av dom av Christopher Ryan som hade otroligt mycket fart i benen i dagens match.

Andra perioden inleddes med att Adam Rönnqvist, som varit otrolig de senaste matcherna, drog i fem raka poäng. Sedan bytte man poäng lite med Sundsvall men sen smällde det till med tre raka treor för hemmalaget på två minuter. En så kallad run på nio poäng och nu ledde BC Luleå matchen. Resten av perioden var jämnt skägg och inför andra halvleken var det ledning med minsta möjliga marginal för Sundsvall Dragons, 54-55.

Också var det dags för tredje perioden. Och vilken tredje period det var dags för. BC:s radarpar som så ofta lett laget mot seger i år slog till igen. Toni Prostran och Jaraun Burrows gjorde själva 25-4 på Sundsvall de inledande sju minuterna. Det som verkligen stod ut under de minuterna, förutom Prostrans skytte, var ett näst intill otroligt lagförsvar där Tim Kearney satte tonen för vad som krävs. Sundsvall kom inte till många vettiga avslut och mängder av pass deflekterades eller rent av stals och BC kunde göra det BC vill göra, springa. Prostran stod för hela 18 poäng i perioden som vanns med 36-14. Ställningen för er som håller räkningen var alltså inför den fjärde perioden 90-69. Väl godkänd produktion över en hel match för hemmalaget men nu hade man alltså en hel period kvar.

Den fjärde perioden dominerades av snabba, slarviga avslut från båda lagen men Sundsvall var aldrig nära att ta sig in i matchen igen. Slutresultat blev 113-91.

Matchfakta:
BC Luleå–Sundsvall 113-91

(29-39, 25-16, 36-14, 23-22)
Poäng, BC Luleå: Toni Prostran 29, Jaraun Burrows 25, Adam Rönnqvist 17, Christopher Ryan 13, Alex Wesby 11, Anton Saks 7, Mikita Mesjtjarakou 6, Erik Edin 3, Andreas von Uthmann 2.
Sundsvall: Raymond Willis 18, Charles Barton 18, Daniel Eliasson 18, Hlynur Baeringsson 14, Ernests Kalve 11, William Gutenius 5, Oskar Granat 3, Jesper Eliasson 2, André Nilsson 2.
Publik: 2 101.

Text: David Nilsson (BC Luleå)

Dela inlägget