Logo: Team Of The Week

Team Of The Week 2015/16 #20

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

Corin Henry (G), Jämtland
Hade inte sin främsta dag i matchen mot Borås men ändå 22 poäng och hela elva assist. Var däremot en jätte när Sundsvall besegrades på bortaplan i fredags. Henry sköt då i 31 poäng på lika många minuter.

 
Omar Krayem (G), Borås
Kvar sedan förra veckan. 29-årige Krayem som för några dagar sedan blev svensk medborgare har spelat på en mycket hög nivå de senaste veckorna. I förlängningssegern borta mot Jämtland var det han som återigen klev fram när det behövdes som mest – totalt 33 poäng och nio assist.

 
Toni Bizaca (F), Södertälje
Behövde inte förta sig i matchen mot Borås, men Bizaca visade ändå mycket stor klass med bland annat 23 poäng och fem returer – allt på blott 23 minuters speltid.

 
Jaraun Burrows (F/C), Luleå
Kvar sedan förra veckan. Återigen gjorde Burrows en kanonmatch när Örebro slogs tillbaka på bortaplan. 30-åringen satte hela 11/13 skott från golvet, totalt 24 poäng och noterades dessutom för nio returer på blott 26 spelade minuter.

 
Carl Engström (C), Malbas
Engström stångades riktigt bra med Norrköping dito Joakim Kjellbom i fredags och gick klart segrande ur den matchen när Malbas skrällde och vann med 75-71. 24-åringen stod för en fin “double-double” med 16 poäng och 14 returer.

Vem vill du se i veckans ”Team Of The Week”? Tyck gärna till i kommentarsfältet!

Dela inlägget