Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Tredje och 92:a derbyt mot Jämtland

Årets tredje och historiens nittioandra derby mellan Sundsvall Dragons och Jämtland Basket står för dörren i kväll. Se matchen direkt på Basketplay!

Jämtland jagar desperat en slutspelsplats och vinner de inte i kväll går nog tåget för att nå den åttonde och sista slutspelsplatsen. De måste med andra ord vinna så vi (Sundsvall) är förberedda på en anstormning av Jämtarna. De har ett bra lag på pappret men har misslyckats med att stänga matcher som de haft ledning i och borde ha avgjort. Med fler vinster i dessa jämna matcher hade de redan idag varit klara för slutspel.

Vi är i en helt annan sits än Jämtland då vi varit klara för slutspel under en lång tid och slipper stressen att möjligtvis missa slutspelet. Vi själva tittar naturligtvis uppåt i tabellen på plats tre och fyra. Tredje plats kan bli allt för tuff att nå men vi ska göra allt vi kan för att knipa fjärdeplatsen som ger hemmaplansfavör i kvartsfinalen. För att nå
fjärdeplatsen krävs naturligtvis vinster i hemmamatcherna och då även i kväll mot gästande Jämtland.

Det har gått åtta dagar sedan senaste matchen vi spelade och vi har kunnat både vila och träna för att förbereda oss på bästa sätt inför matchen. Alla spelare är friska och skadefria så vi går in med bra självförtroende i detta derby.

Nu väntar en period med matcher både tisdag och fredag hela vägen fram till slutspelet som drar igång den 13-14:e mars. Det är då vi ska vara som bäst och det är det vi tränat för hela året. Förhoppningsvis har vi en stigande formkurva då vi äntrar slutspelet. Självklart hoppas vi också att den kurvan börjat stiga redan i kväll mot Jämtland.

Text: Tommie Hansson (coach i Sundsvall Dragons)

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-02-19 19:04:00 Sundsvall Dragons Jämtland Basket Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-02-19 19:04:00 Uppsala Basket Umeå BSKT Fyrishov (Webb-TV)
Fredag 2016-02-19 19:04:00 Malbas Norrköping Dolphins Heleneholms Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-02-19 19:04:00 ecoÖrebro BC Luleå Idrottshuset (Webb-TV)

Lördag 2016-02-20 15:00:00 Södertälje Kings Borås Basket Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget