Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Norrköping nästa uppgift för Malbas

Säsongens plattmatch bäddar för en rafflande avslutning av grundserien. Det kommer att krävas en toppinsats i fredagens match för att Malbas Basket ska kunna spela jämnt med Norrköping Dolphins.

Det är ännu inte klart men Malbas har goda chanser att nå slutspel. De jagas av Jämtland, sex poäng efter, som måste vinna minst tre matcher på sina sista fem matcher samtidigt som Malbas skall gå lottlösa från sina sista fyra matcher.

Norrköping har haft 10 dagar ledigt efter sin senaste match då de överraskande förlorade stort mot Luleå på hemmaplan. De kommer att vara taggade till tänderna att visa sina coacher och fans att det var en engångsföreteelse.
– Det var rent bedrövlig inställning i söndags och vi har pratat om hur det kunde ske. Vi måste skärpa oss rejält under de sista fyra matcherna och verkligen jobba stenhårt som ett lag, annars kommer det att bli en trist avslutning på en annars fantastisk säsong. Alla spelare är friska, säger Malbas headcoach Henrik Svensson.

Adnan Chuk, coach i Norrköping:
– Nu har vi haft ett nyttigt speluppehåll och nu gäller det att bevisa för oss själva att Luleåmatchen var en engångsföreteelse eller om vi befinner oss i en formsvacka. Jag har sagt det tidigare att Malbas inte är en vanlig nykomling vilket de har bevisat och de har ju en mycket duktig landslagscenter i laget. Vi har tränat på bra under de här tio dagarna men vi åker ner till Malmö med 10 spelare eftersom Tim Schüberg (fotskadad) och Adi Kadrispahic (körtelfeber) inte kan spela, samtidigt som vårt HU19-lag spelar hemma i Ungdoms-SM där bland annat Felix Terins och Edvin Stark ingår.

Text: Malbas Basket

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-02-19 19:04:00 Sundsvall Dragons Jämtland Basket Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-02-19 19:04:00 Uppsala Basket Umeå BSKT Fyrishov (Webb-TV)
Fredag 2016-02-19 19:04:00 Malbas Norrköping Dolphins Heleneholms Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-02-19 19:04:00 ecoÖrebro BC Luleå Idrottshuset (Webb-TV)

Lördag 2016-02-20 15:00:00 Södertälje Kings Borås Basket Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget