Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Jämtland tar emot ett Borås på uppsving

Jämtland Basket kommer ifrån två raka förluster mot Luleå och Nässjö. Borås Basket å sin sida kommer med två raka segrar, en övertygande seger mot Malbas och en stabil dito mot Sundsvall. I kväll möts lagen i Östersund.

Så här går Jämtlandscoachen Torbjörn Gehrkes tankar inför matchen:

Även om Jämtlands spel har sett okej ut, så har vi haft för långa perioder med sämre spel eller helt enkelt inte vårdat bollen tillräckligt bra. Försvaret är inte längre det största problemet för oss, även om det kan och bör bli bättre, utan det är bland annat vår offensiva tajming med Jaan Puidet och Dino Cinac tillbaka i uppställningen. Bortkastade bollar i våra två senaste matcher har kostat oss segern.

Vi släpper inte in mer än cirka 80-85 poäng och det med 19 bortkastade bollar i båda de senaste matcherna. Ju fler bortkastade bollar – ju fler insläppta poäng. Nu vet jag att många vill prata om chanserna till slutspel i och med Örebros seger mot Malbas i söndags. Men det gör inte vi. Vi har inte avgörandet i egna händer längre så nu förflyttar vi fokus mot att se till att vi agerar som ett lag som borde vara i slutspel. Om det sedan inte räcker för att Malbas gör jobbet och vi inte kommer ifatt dem, ja då är det inget vi kan göra något åt.

Vi måste se till att lämna säsongen 2015-2016 med ett spel som hör hemma i slutspel och ett lag som alla säger att vi borde vara/varit där. Slut med spekulationer hit och dit – tillbaka till idrottsvärldens kanske tråkigaste klyscha – “en match i taget”. Nu är vi fulltaliga och vi måste bli bättre för varje timme som går. Borås hade två spelare skadade i sin senaste match mot Sundsvall (Adama Darboe och Christian Maråker). Men samtidigt har de en ny spelare i Ronald Boggs och Fredrik Andersson tillbaka.

Borås är enligt många Sveriges bästa lag “på pappret” och kommer bli livsfarliga när det väl drar ihop sig till slutspel även för de regerande mästarna Södertälje Kings. Borås har dessutom massvis att spela för i matchen mot Jämtland. Detta då de i sista matchen precis gick förbi Sundsvall (båda lagen har 14 segrar) för den så åtråvärda fjärde platsen som ger hemmaplan i kvartsfinalerna. Så vi kan räkna med ett Borås som går på full kraft och kommer vara 100% fokuserade.

Text: Torbjörn Gehrke (coach, Jämtland Basket)

KOMMANDE MATCHER:
Tisdag 2016-02-16 19:04:00 Södertälje Kings Uppsala Basket Täljehallen (Webb-TV)
Tisdag 2016-02-16 19:04:00 Jämtland Basket Borås Basket Östersunds Sporthall (Webb-TV)

Dela inlägget