Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Borås vann ny nagelbitare i Östersund

Det är ofta som det blir jämnt och spännande när Jämtland och Borås möts i Östersunds sporthall. Så också denna tisdagskväll, då det krävdes förlängning för att hitta en vinnare. I förlängningen var det Omar Krayems galna bössa som fällde älgarna på deras hemmaplan. Slutresultat: 93-101.

Jämtland och Borås följdes åt i början. Inget av lagen fick riktigt till det i anfall. Inte förrän efter fem minuter då Jämtlands spel lossnade. Med 3:28 kvar av perioden hade hemmalaget gått ifrån till 16-8 och Pat Ryan på Borås bänk tog timeout. Känslan var att Jämtland presterade en bra period, medan Borås stod för en klart sämre. Detta speglades i periodsiffrorna 23-16.

Borås öppnade andra perioden mer aggressivt. Ronnie Boggs fixade sex raka poäng, innan Simon Gunnarsson avslutade Borås lilla run (till 28-24) med en dunk. Allt inom loppet av två minuter. Men i och med den timeout som Torbjörn Gehrke, på Jämtlands bänk, tog så började hemmalaget åter dominera matchbilden. Ytterligare två minuter in i perioden stod det 34-24.

Tack och lov för Borås så kan det svänga snabbt i basket. John Brändmark och Jakob ”Iceman” Sigurdarson sköt gästerna tillbaka till 38-36 och ny timeout från hemmalaget. ”Iceman” var nu stekhet och gjorde åtta raka poäng för Borås, vilket räckte till halvtidsledning med 42-46.

Borås gick till 45-52 ganska snabbt i den tredje perioden. Men sedan visade Niklas Larsson vad han kan. Först sänkte han en tuff trea från vänstra hörnet. Sedan en vidöppen dito från vingen. Plötsligt stod det 51-52 och coach Ryan behöver prata igenom planen med sitt lag. Zonen byttes mot man-man, men Jämtland hann göra 60-52 innan det var dags för nästa timeout från gästerna.

Borås bytte tillbaka till zon och kapade underläget till 63-61 med tio minuter på matchuret. Med 5:30 kvar av matchen låg Borås under med 75-67. Två minuter senare sprang Simon Gunnarsson i 77-74 och coach Gehrke kallade timeout. Men matchen låg fortfarande i Jämtlands händer – den var deras att vinna eller förlora.

Med 1:19 kvar satte Omar ”The Wizard” Krayem en trea. I och med den så var ställningen helt jämn, 81-81. I nästa hemmaanfall fick Najee White foulen med sig med 57 sekunder kvar. White satte 83-81. ”Iceman” Sigurdarson fixade sedan i en layup till 83-83 med åtta sekunder kvar, vilket tog matchen till förlängning.

Väl där tog trollkarlen Krayem över. Hans tre galna trepoängare under den sista femminutaren blev avgörande. Borås vann matchen med 93-101.

För tabellen betyder detta ingen förflyttning i någon riktning för Borås, men man knappade in på BC Luleå. Nu skiljer fyra poäng. Luleå har spelat 25 matcher mot Borås 24 matcher (Borås och Luleå möts i Boråshallen den 27/2).

Highlights:


Matchfakta:
Jämtland-Borås 93-101 efter fl.

(23-16, 19-30, 21-15, 20-22, 10-18)
Poäng, Jämtland: Corin Henry 22, Najee White 20, Niklas Larsson 19, Jaan Pudiet 11, Dino Cinac 10, Zsolt Szabo 5, Gustav Hansson 3, Anton Kobylak-Berglund 3.
Borås: Omar Krayem 33, Jakob Sigurdarson 24, Ronnie Boggs 15, Toni Vitali 14, Simon Gunnarsson 8, Mike Palm 4, John Brändmark 3.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget