Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Stående ovationer när Borås vann mot Sundsvall

2152 personer hade samlats i Boråshallen för att den viktiga matchen mellan Borås Basket och Sundsvall Dragons. Publiken fick se en poängshow där Fredrik Andersson gjorde comeback och där Mike Palm, Omar Krayem och Ronnie Boggs öste i poäng på vägen till seger (104-88).

I Christian Maråkers frånvaro (ömmande knä) så fick Mike Palm starta. Palm satte Borås Baskets sex första poäng och hans lag ledde med 6-5 efter två minuter. Fem minuter in i matchen kallade Sundsvall Dragons timeout. Då hade Borås gått ifrån till 17-12 och Palm hade gjort tio poäng.

19-14 var det Toni Vitali som stoppade i – via en magisk passning från Omar ”The Wizard” Krayem. Med tre och en halv minut kvar kom Krayem och Ronnie Boggs på ett snabbt uppspel. Två mot en. Försvararen tog bort Boggs. Då valde Krayem att stanna och sänka en trea. En knapp minut senare var det dags igen. Krayem drog i ytterligare en trea till 25-16.

Med knappa minuten kvar av första perioden kom han äntligen in. Fredrik Andersson alltså. Efter 426 dagar som skadad. Bytet möttes av ett stort jubel från de 2152 personerna på läktarna och efter bara några sekunder hade Andersson tagit en offensiv retur och var med i statistiken. Borås hade 27-20 efter en period.

Sundsvall kröp närmare. Låg under med 31-28 i början av andra perioden. Då klev Simon Gunnarsson och Ronnie Boggs fram och fixade poäng för Borås och så stod det 35-28 (tre minuter in i perioden).

När Boggs dunkade i 40-32 (på passning från Krayem) så var Borås Basket inne i ett skönt flyt. Men ju längre perioden led, desto mer tog Dragons över. Och med halvminuten kvar gjorde gästerna 46-46. Siffror som stod sig tills den andra halvlekens inledning.

Det dröjde 1:20 av den tredje perioden innan något av lagen gjorde poäng. Då var det Dragons via Ernests Kalve. Lettens trea gav gästerna 46-49. Ett par minuter senare hade Borås utjämnat och med 5:17 kvar av tredje perioden så drog Jakob ”Iceman” Sigurdarson i trean som tog hemmalaget till ledning på nytt (54-51). Borås hade stulit momentum nu. Krayem spelade fram Vitali till 56-52. När Boggs fixade 58-52 så var det dags för en Tommie Hansson-timeout.

Efter timeouten så hade ”The Wizard” fortsatt lekstuga. Ingen i Sundsvall hade tillräckliga defensiva skills för att kunna stoppa eller ens bromsa honom med schysta medel. Med Krayem som pådrivare utökade Borås snabbt ledningen till 67-54. 74-62 hade Borås inför fjärde perioden.

I stort sett var matchen en uppvisning i offensiv basket och en tävling om vilket lag som var bäst i den grenen. Vinnare? Borås Basket så klart, med 104-88. De två sista poäng dunkades i av Ronnie Boggs och publiken bjöd laget på stående ovationer under slutminuten.

Matchfakta:
Borås–Sundsvall 104-88

(27-20, 19-26, 28-16, 30-26)
Poäng, Borås: Mike Palm 26, Omar Krayem 25, Ronald Boggs 23, Jakob Sigurdarson 14, Simon Gunnarsson 10, Toni Vitali 6.
Sundsvall: William Gutenius 20, Hlynur Baeringsson 16, Raymond Willis 16, Ernests Kalve 15, André Nilsson 12, Charles Barton 7, Daniel Eliasson 2.
Publik: 2 152.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget