Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

Nässjö utan chans i Luleå

Nässjö Basket förlorade fredagens bortamatch mot formstarka BC Luleå med 97-70. Nässjö hänger med bra i en period sedan tar Luleå över precis allt och ett Nässjö utan sin center Dartaye Ruffin är helt chanslösa.

Nässjö startar matchen riktigt bra och den första perioden är helt jämn. Nässjö hittar rätt i sitt offensiva spel och skjuter bra från distans medan hemmalaget göra lätta poäng närmare korgen. Luleås guard Toni Prostran agerar inläggsspelare och hans passningar hittar rätt mest hela tiden med layups som resultat. Luleå tar över allt mer för varje minut och det syns allt tydligare när Nässjö roterar i sin uppställning.

Nässjö ligger back tio poäng i paus och det är fortfarande match, men efter att BC Luleå kommer ut starkt i period tre, 28-15 så är matchen helt över. En tråkig fjärde period avslutas även den bäst av Luleå och Nässjö får slicka såren och ta nya tag, med förhoppningsvis full trupp i nästa omgång mot Borås Basket på bortaplan.

Matchfakta:
BC Luleå–Nässjö 97-70

(22-22, 22-12, 28-15, 25-21)
Poäng, Luleå: Adam Rönnqvist 22, Jaraun Burrows 17, Christopher Ryan 16, Toni Prostran 14, Alex Wesby 8, Denzel Andersson 7, Mikita Meshcharakou 6, Tim Kearney 3, Anton Saks 2, Andreas von Uthmann 2.
Nässjö: Filip Djuran 18, Cole Darling 18, Mantas Griskenas 11, Kristian Heder Ternell 8, Aleksa Solevic 6, Abdou Medjedoub 5, Jonathan Peleg 2, Karim Wazzi 2.
Publik: 1 995.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget