Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

Nässjö på besök i Luleå

BC Luleå har hittat formen den senaste tiden och kommer från storseger borta mot Norrköping Dolphins. I kväll väntar Nässjö Basket hemma i Luleå Energi Arena.

Nässjö ligger på sjätte plats i grundseriens tabell med 13 vinster/11 förluster, och kommer att gå till slutspel. Laget har tolv poäng ner till Jämtland som ligger på nionde plats och utanför slutspelsplats. Nässjö har under spanske coachen Raul Jimenez hittat en rytm och spetsat till och organiserat sitt spel, både offensivt och defensivt. En grymt farlig utmanare för BC Luleå som inte på något sätt får slappna av och ta matchen för given.

I seriepremiären pressade Nässjö Luleå till en knapp seger på hemmaplan med 79-73. I det andra mötet som spelades i Nässjö lyckades Luleå vinna med nio poäng, 80-71.

Nässjö har många potentiellt farliga målgörare i serberna Filip Djuran och Aleksa Solevic, amerikanerna Cole Darling och Dartaye Ruffin samt Mantas Griskenas från Litauen. Främsta aktörer i laget är Cole Darling med 15 poäng i matchsnitt, Aleksa Solevic med sex returer och fem assists i snitt.

Nässjö är liksom Luleå inne i en positiv trend, laget kommer med två raka vinster i bagaget mot Uppsala och Jämtland. Noterbart är att Nässjö mycket troligen kommer till spel utan Dartaye Ruffin som stukade foten i slutskedet av matchen mot Jämtland i tisdags.

Så här säger Luleå-coachen Peter Öqvist inför kvällens match:
– Vi är i en bra rytm just nu och vi fortsätter att jaga mot toppen. Metoden är likadan vid vinst som vid förlust. Sätta fokus på prestationen, analysera, utvecklas och spela lite bättre idag än vad vi gjorde igår. Tisdagens möte med topplaget Norrköping var en mycket väl genomförd match från vår sida. Grabbarna var väldigt fokuserade och jobbade stenhårt defensivt. Det var fysiskt i försvaret och i returtagningen och det gjorde att vi kom loss offensivt, så att vi kunde föra matchen och sätta tryck på dem.

– Nu är det Nässjö som står för motståndet. De kommer med två vinster i bagaget och vill garanterat åka hem med en tredje. Och vi vill så klart behålla vår fina segersvit inför hemmapubliken. För att göra det krävs att vi fortsätter på inslagen väg, spelar bra lagförsvar och är starka i returtagningen, sätter fart på både fötter och boll i anfall och jobbar för att skapa bra skottlägen åt varandra. Vi behöver hålla reda på deras forwardduo Dartaye Ruffin och Mantas Griskenas. Bromsa deras målgörare Cole Darling och Filip Djuran och det utan att släppa serbiske guarden Aleksa Solevic för mycket.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-02-12 19:04:00 BC Luleå KFUM Nässjö Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Söndag 2016-02-14 16:04:00 ecoÖrebro Malbas Idrottshuset (Webb-TV)

Dela inlägget