Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Svår uppgift mot Jämtland

Nässjö Basket tar idag emot ett Jämtland Basket som kämpar vilt för att nå en slutspelsplats i årets Basketliga. Nässjö har vunnit säsongens två tidigare matcher och jagar en tredje raka inför sin hemmapublik.

När lagen möttes uppe i Östersund i den andra omgången vann Nässjö en tuff drabbning efter förlängning och det såg verkligen illa ut för Nässjö med bara någon minut kvar av ordinarie matchtid. Nässjö lyckades på något sätt snirkla sig ur Jämtarnas grepp och vinna till slut. Lagens andra möte nere i Småland vann Nässjö bekvämt efter att ha gjort en fantastiskt bra förstaperiod som man vann med 33-12 och matchen var egentligen avgjord redan efter den första perioden.

Om nu någon tror att det kommer gå lika lätt i kväll så kan man snabbt släppa den tanken. Jämtland är ett svårspelat lag med mycket kompetens och man är nu fulltaliga efter att Dino Cinac är tillbaka efter skada. Jämtland är i dagsläget fyra poäng efter Malbas som just nu har den sista slutspelsplatsen, men man har en match mindre spelad än skåningarna. För Jämtland går kanske tåget om man inte lämnar Nässjö med en vinst, så vi kommer med allra största säkerhet få se ett taggat och fokuserat motståndarlag göra entré i Nässjö sporthall.

Nässjö Basket kommer från en väl genomförd match uppe i Uppsala. En match som man kontrollerade och vann på ett imponerande sätt. Som vid de flesta andra segermatcherna la Nässjö grunden till segern genom ett starkt försvarsspel och troligtvis är det detta som krävs även i kväll. Nässjö snittar klart mindre gjorda poäng än Jämtland 75,6 mot 79,6 men tittar man på lagens insläppta poäng, så ser man tydligt varför Nässjö återfinns högre upp i tabellen. Nässjö släpper in 73,9 poäng i snitt mot Jämtlands 86,5. Filip Djuran var tillbaka senast efter ha missat ett par matcher på grund av skada och Nässjö räknar med att ställa upp med ordinarie lag.

– Jämtland är en svår och lurig motståndare. Vi måste vara vaksamma för Jämtland har mycket talang i sitt lag och de kämpar för att nå slutspel. Vi behöver återigen prestera på högsta nivå och spela med hög energi och skärpa. Vi vill spela med högt tempo över hela banan för då är vi som bäst. Samtliga spelare i vårt lag måste bidra för att vi ska orka spela med den höga intensiteten. Det är vårt spelsätt för att nå framgång och vinna matcher, säger Nässjös coach Raul Jimenez.

Text: Nässjö Basket

KVÄLLENS MATCHER:
Tisdag 2016-02-09 18:34:00 Norrköping Dolphins BC Luleå Stadium Arena A (Sänds på 24NT)
Tisdag 2016-02-09 19:04:00 KFUM Nässjö Jämtland Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Tisdag 2016-02-09 19:04:00 Uppsala Basket Malbas Fyrishov (Webb-TV)

Dela inlägget