Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Det börjar dra ihop sig i slutspelsracet

Malbas Basket har vunnit de två tidigare mötena med Uppsala Basket, och nykomlingen har förhoppningar att ta en tredje vinst och därmed ta ett litet grepp om den sjunde slutspelsplatsen. Men då krävs det troligen en toppinsats.

Uppsala ligger strax före oss i tabellen och blir svåra att nå om vi förlorar tisdagens match. Vinner vi ligger vi lika inför avslutningen av ligan och har inbördes att gå på. Uppsala har valt att inte förstärka utan fortsätter säsongen med en helsvensk trupp. De har haft ett tufft spelschema med matcher tisdag, fredag och söndag medan vi spelade tisdag och lördag, och har haft lite mer vila i benen inför kvällens match. Alla spelare är hela och friska.

– Vi hade det tufft i lördagens match mot Borås. De var riktigt bra och det förvånar inte mig om de spelar final mot Södertälje senare i vår. Det är bara att glömma och gå vidare. Synd om hemmapubliken att matchläggningen ser ut som den gör så här i slutet av ligan, säger Malbas coach Henrik Svensson och fortsätter:
– Vi har klara vinstchanser på bortaplan mot Uppsala, Örebro och Jämtland men det blir tufft på hemmaplan mot topplagen Sundsvall, Norrköping och Södertälje. Räknar med att vi behöver en vinst till för att vara säker på slutspel. Förhoppningsvis kommer den i kväll.

Text: Malbas Basket

KVÄLLENS MATCHER:
Tisdag 2016-02-09 18:34:00 Norrköping Dolphins BC Luleå Stadium Arena A (Sänds på 24NT)
Tisdag 2016-02-09 19:04:00 KFUM Nässjö Jämtland Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Tisdag 2016-02-09 19:04:00 Uppsala Basket Malbas Fyrishov (Webb-TV)

Dela inlägget