Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Sundsvall jagar tabellpoäng

Idag är det är dags för Södertälje Kings och Sundsvall Dragons tredje och sista möte i grundserien. Kings vann de första två, men Dragons är på frammarsch och avancerar i tabellen där man för närvarande ligger på fjärde plats.

Innan förlusten mot Eco Örebro förra fredagen som spelades under lite speciella omständigheter, hade Sundsvall fem raka vinster. Faktum är att Sundsvall innan örebromatchen inte hade förlorat sedan matchen mot Södertälje i slutet av december.
– Sundsvall är nästa fokus för oss, vi respekterar många av deras spelare. Vi jagar fler vinster för att känna oss säkrare inför slutspelet, precis som mot Borås och Norrköping som vi slog på bortaplan i januari, säger Södertälje-coachen Vedran Bosnic.

Dragons har varit lite i blåsvädret på sistone i och med att importerna Hlynur Baeringsson, Ernests Kalve och Raymond Willis fick licensen tillfälligt indragen och inte fick spela mot EcoÖrebro förra fredagen. Nu ställde visserligen Örebro upp med ännu färre spelare (sju mot Dragons åtta) och saknade bland annat ögonskadade Ahmad Starks (som för övrigt har återvänt till USA). Men för Dragons var nog problemet framför allt att coacher och spelare nåddes av beskedet om de indragna licenserna väldigt sent, vilket hade en negativ inverkan på förberedelserna inför matchen. Men trots förlusten (tre poängs skillnad) gjorde flera av Sundsvalls spelare en bra insats, framför allt William Gutenius, som sköt 7/9 tvåpoängare och 5/11 treor vilket sammanlagt genererade 29 poäng.

Även Kings har tvingats spela med åtta man, tyvärr i en av de viktigare matcherna, nämligen den mot Royal Hali Gaziantep på bortaplan. Åtta var också de spelare som i onsdags bidrog till hemmasegern mot Gaziantep, i frånvaron av Dino Pita och Aaron Anderson. Pita har enligt Bosnic problem med foten och Anderson med ryggen, den sistnämnde hoppas vara tillbaka i spel mot Sundsvall. Just sårbarheten i rotationen är en av anledningarna till att truppen utökas med 204 centimeter långe Michiel Petersen från Södertälje Knights. Petersen är född den 24 februari 1994, vilket innebär att han är en dag äldre än Nicholas Spires.
– Michiel Petersen är egentligen inte ny, han har bara inte haft papperen klara. Han har jobbat hårt med Knights och har bra siffror. Vi har haft problem med för få spelare, nästan varje vecka har det saknats någon, vi har ibland varit sju spelare på träningen. Med honom i laget har vi en till att rotera och han är dessutom en väldigt bra spelare. Det är kul att han kommer närmare oss. Men han kommer inte att få många minuter på planen, det är en väldigt ung kille, säger Bosnic.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

DAGENS MATCHER:
Söndag 2016-02-07 16:04:00 Södertälje Kings Sundsvall Dragons Täljehallen (Webb-TV)
Söndag 2016-02-07 16:04:00 Uppsala Basket ecoÖrebro Fyrishov (Webb-TV)
Söndag 2016-02-07 17:30:00 Norrköping Dolphins Umeå BSKT Stadium Arena A (Webb-TV)

Dela inlägget