Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Bortaseger för Borås i Malmö

Borås Basket resten på lördagen till Malmö och besegrade, efter en väldigt bra prestation, Malbas Basket med 97-65. Borås ligger kvar på tabellens femte plats men har dragit ifrån Nässjö poängmässigt. Upp till tredjeplatsen skiljer fyra poäng.

Borås Basket inledde bortamatchen mot Malbas mycket bra. Christian Maråker dominerade matchbilden och gjorde sex av de tio första Borås-poängen. 6-10 stod det på poängtavlan efter fyra minuter. Resten av perioden blev jämn. Men mot slutet av perioden blev det åka av. Borås sprang fort och Ronnie Boggs kunde ösa i fyra raka till 22-15 och timeout för Malbas. Efter en period ledde gästerna med 24-17.

Mike Palm och Omar Krayem inledde andra perioden med en varsin trepoängare. Dessa gav Borås ledningen med 30-17. Timeouten från hemmalaget i det läget var given. Direkt efter timeouten stal Krayem bollen och satte en trea till 33-17. Jakob ”Iceman” Sigurdarson följde snabbt upp med en trea till 36-17. 41-20 kom via ännu en trea från ”Iceman” och matchen höll nu på att glida Malbas ur händerna. I halvtid hade Borås ledningen med övertygande 54-32.

Men trenden skulle komma att fortsätta. Fem minuter in i tredje perioden ledde Borås med 64-36 och fortsatte att dominera. Med 1:40 kvar av tredje dunkade Boggs i 70-43. Malbas reaktion: timeout. Adama Darboe sköt senare i 77-45 på en trepoängare. Något som också skulle bli resultatet efter tre perioder.

I den sista perioden hände egentligen inget av vikt. Borås spelade ut hela bänken och kunde ändå vinna matchen med 97-65.

Matchfakta:
Malbas–Borås 65-97

(17-24, 15-30, 13-23, 20-20)
Poäng, Malbas: Kristoffer Gafor 20, Carl Engström 10, Gustav Sundström 10, Fredrik Larsson 9, Darion Rackley 8, Connor Miller 4, Alexandar Danilovic 4.
Borås: Simon Gunnarsson 22, Omar Krayem 18, Christian Maråker 18, Mike Palm 18, Ronald Boggs 14, Adam Darboe 5, Toni Vitali 2.
Publik: 401.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget