Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Viktig bortamatch mot Uppsala

Basketligans grundserie är inne på sin sista tredjedel och i den täta serietabellen är varje match viktig i kampen om slutspelsplatserna. Nässjö Basket ska på fredagskväll för tredje gången denna säsong ta sig an Uppsala Basket.

De två tidigare matcherna under säsongen har resulterat i varsin hemmaseger och Nässjö vill få till ett trendbrott i denna matchserie genom att vinna uppe i svårspelade Fyrishov och därmed koppla ett grepp om sjätteplatsen.

Uppsala med sitt helsvenska spelarmaterial har under säsongen blandat och gett, och återfinns just nu på åttonde plats i den jämna serietabellen. Två vinster färre än Nässjö men med en match mindre spelad. Av detta förstår samtliga att fredagens match är av största betydelse och vinnaren i denna match säkrar också inbördes fördel vilket blir avgörande om lagen hamnar på samma slutpoäng efter grundserien.

Uppsalas stora stjärna är Alexander Lindqvist och när Uppsala vann senaste mötet mot Nässjö hade Alexander en stor kväll med 28 poäng. Nässjö måste hitta ett sätt att få ner hans poängproduktion för att vinna denna match, men givetvis så finns det flera offensiva hot i Uppsalas anfall som inte får glömmas bort. I matchen som spelades i Nässjö lyckades hemmalaget mycket bra defensivt och förhoppningsvis kan detta upprepas i kommande möte.

Nässjö spelade riktigt bra mot Södertälje i senaste omgången och trots förlust så fanns det många positiva saker att ta med från den matchen. Spelarna såg återigen ”hungriga” ut och det var en gigantisk skillnad om man jämför med förlustmatchen mot Malbas i omgången tidigare och förhoppningsvis kan Filip Djuran göra comeback efter skada, men detta bestäms först på matchdagen.

Text: Nässjö Basket

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-02-05 19:04:00 ecoÖrebro Norrköping Dolphins Idrottshuset (Webb-TV)
Fredag 2016-02-05 19:04:00 Uppsala Basket KFUM Nässjö Fyrishov (Webb-TV)
Fredag 2016-02-05 19:04:00 Sundsvall Dragons Umeå BSKT Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-02-05 19:04:00 BC Luleå Jämtland Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Lördag 2016-02-06 16:04:00 Malbas Borås Basket Heleneholms Sporthall, Malmö (Webb-TV)

Dela inlägget