Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

Tuff uppgift väntar för Örebro

Eco Örebro har spelat upp sig de senaste veckorna. I kväll väntar serietvåan Norrköping Dolphins på hemmaplan. Matchen ser du direkt på Basketplay!

De senaste veckorna har vi spelat riktigt bra. Trots det har de tre senaste matcherna ”bara” resulterat i en seger men våra prestationer har varit bättre än utfallet. Mot Södertälje borta blev det en knapp förlust där matchen avgjordes i slutminuten. Sedan blev det vinst i Sundsvall och senast en tung förlust efter förlängning mot Jämtland i en match vi dominerar totalt i 35 minuter. Vad vi tar med oss i matcherna framöver är den energi och fart vi byggt upp senaste tiden och går in med en positiv inställning att vi är kapabla att vinna mot alla lag i ligan.

BASKETPLAY: Se Eco Örebro – Norrköping Dolphins

Nu väntar en av de tuffaste matcher man kan ha i ligan, nämligen serietvåan Norrköping. Norrköping har tillsammans med Södertälje det i särklass bästa försvarsspelet och det krävs givetvis en prestation på vår högstanivå av samtliga spelare och ledare. Kan vi behålla vårt varierande anfallsspel med fart och högprocentigt skytte så kommer vi vara ett stort hot, denna kväll. Norrköping har i det stora hela ett komplett lag och i tresekundersområdet dominerar Sveriges bästa center Joakim Kjellbom med sina returer, blockade skott och inte minst hans smarta försvarsspel som får motståndarna att ta aviga och svåra avslut.

Mikael Lindquist har hela säsongen visat varför han är en av landets mest fruktade skyttar med nästan 16 poäng i snitt. Den amerikanske pointguard ”veteranen” Johnell Smith styr laget från bakplan ypperligt och kontrollerat. Eco Örebro då, som sagt, vi har spelat vår bästa basket de senaste veckorna som lag, men väljer här att lyfta fram nyförvärvet Justin Baker lite extra. Justin har varit på plats i Örebro lite drygt en månad och snabbt visat vilken stor spelare han är. Han är en injektion för laget och bidrar starkt med sitt enorma allroundspel. På de tre senaste matcherna har han levererat 26 poäng i snitt och plockat nio returer per match. Totalt på sina sju matcher har han snittat 18 poäng och nästan 8 returer. Den 203 centimeter store forwarden har skjutit i imponerande 46% från trepoängslinjen vilket gör honom väldigt svår att matcha upp för motståndarna, men givetvis skall tilläggas att det enda sättet att vinna mot Norrköping är med laget som helhet kryddat med individuella prestationer lite utöver det vanliga.

Text: Eco Örebro

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-02-05 19:04:00 ecoÖrebro Norrköping Dolphins Idrottshuset (Webb-TV)
Fredag 2016-02-05 19:04:00 Uppsala Basket KFUM Nässjö Fyrishov (Webb-TV)
Fredag 2016-02-05 19:04:00 Sundsvall Dragons Umeå BSKT Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-02-05 19:04:00 BC Luleå Jämtland Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Lördag 2016-02-06 16:04:00 Malbas Borås Basket Heleneholms Sporthall, Malmö (Webb-TV)

Dela inlägget