Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Stjärntrion i Sundsvall tillbaka

Efter att ha tvingats spela utan sina tre importspelare mot Örebro är nu Sundsvall Dragons fulltaliga igen. Läs vad coach Tommie Hansson säger inför matchen mot Umeå BSKT.

Först och främst vill jag hylla publiken i Sundsvall. Ni är fantastiska. Det handlar naturligtvis om vad som hände efter slutsignalen senast mot Eco Örebro. Det är nog första gången Sundsvall Dragons förlorat på hemmaplan mot ett lag från de nedre regionerna i tabellen och sedan fått stående ovationer från publiken, helt ofattbart.

Ni betyder oerhört mycket för oss, stort tack. Vi hade innan Örebromatchen fem raka segrar och vi har en bra form, mycket bra. Nu vill vi återigen tillbaka i vinnarspåret och ta tillbaka den tredjeplats vi tappade förra omgången. Träningarna under veckan har varit mycket bra och det känns som att laget är sugna på match igen. För motståndet står Umeå BSKT. Umeå har en hel del spelare med anknytning till Sundsvall Dragons. Johan Rönström, Egal Saleman och Johan Pierre för att nämna några har samtliga ett förflutet i Dragons och nu har de ledande roller i Umeå. Självklart skulle en seger mot oss betyda extra mycket för dessa herrar. Men än mer viktigt är deras kamp för att nå den sista slutspelsplatsen.

Efter förlusten senast hemma mot Malbas samtidigt som Jämtland vann så blev glappet till slutspel ännu större. De behöver desperat en vinst för att kunna hänga på i slutspelsracet. Vi är förberedda på att de kommer att kämpa med näbbar och klor för att ta en seger mot oss. Men ska de vinna mot oss måste de spela bra, mycket bra. Enda frågetecknet vi har är fortfarande Ernests Kalve som skulle ha blivit pappa för andra gången för en tid sedan. Men den lilla krabaten vill inte komma ut, ännu.

Text: Tommie Hansson (coach, Sundsvall Dragons)

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-02-05 19:04:00 ecoÖrebro Norrköping Dolphins Idrottshuset (Webb-TV)
Fredag 2016-02-05 19:04:00 Uppsala Basket KFUM Nässjö Fyrishov (Webb-TV)
Fredag 2016-02-05 19:04:00 Sundsvall Dragons Umeå BSKT Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-02-05 19:04:00 BC Luleå Jämtland Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Lördag 2016-02-06 16:04:00 Malbas Borås Basket Heleneholms Sporthall, Malmö (Webb-TV)

Dela inlägget