Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Poängtoppen i topp när Luleå tar emot Jämtland

Ny hemmamatch för BC Luleå och nu i Luleå Energi Arena efter tisdagens gästspel i Malmberget. Det är Jämtland Basket med coach Torbjörn Gehrke som besöker baskethuvudstaden i Sverige. Det blir tredje mötet och de två tidigare har Luleå vunnit.

En klar seger innan jul på hemmaplan och en knappare nyligen på bortaplan i Östersunds svårspelade “Tegeltemplet”. Jämtland är ett starkt hemmalag men har betydligt svårare i sina bortamatcher.

För Luleå som är inne i en verkligt positiv trend med fem raka vinster är frågan om det blir den sjätte som ska inkasseras nu? Intressant match i matchen är att Basketligans främsta poänggörare möts. Guarden Corin Henry i Jämtland ligger i topp med 21.5 poäng i matchsnitt med vår egen Jaraun ‘Kino’ Burrows, som håller till under korgarna, på andra plats med 20 poäng per match.

Matchen har stor betydelse för bägge lagen där Luleå vill befästa en plats bland de fyra bästa inför nalkande slutspel och Jämtland är i ett desperat behov av en seger för att hänga på i kampen om den sista slutspelsplatsen. Jämtland ligger fyra poäng efter Malbas och Uppsala som innehar plasterna sju och åtta i grundseriens tabell.

Så här säger Luleås coach Peter Öqvist inför matchen:
– Nu möter vi Jämtland, en snabbretur då det är bara är några veckor sedan sist. Men vi gillar rytmen i spelprogrammet nu och vi behöver tuffa matcher för att utvecklas. Jämtland vann mot Örebro i tisdags och kommer säkert hit med bra självförtroende. Vi behöver göra ett bra jobb på deras guard Corin Henry som leder Basketligan skytteliga före vår egen ”Kino” Burrows. Samtidigt gäller det att hålla koll på amerikanen Najee Whites framfart under korgarna och ungerska forwarden Zolt Szabos skytte.
– Det gäller att vi tar tag i matchen direkt från start, sätter tonen defensivt och etablerar vår identitet på tillställningen.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-02-05 19:04:00 ecoÖrebro Norrköping Dolphins Idrottshuset (Webb-TV)
Fredag 2016-02-05 19:04:00 Uppsala Basket KFUM Nässjö Fyrishov (Webb-TV)
Fredag 2016-02-05 19:04:00 Sundsvall Dragons Umeå BSKT Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-02-05 19:04:00 BC Luleå Jämtland Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Lördag 2016-02-06 16:04:00 Malbas Borås Basket Heleneholms Sporthall, Malmö (Webb-TV)

Dela inlägget