Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Skön avslutning för Borås i Europe Cup

I den sista av Borås Baskets Europe Cup-matcher den här säsongen lyckade laget bärga en skön vinst. Omar Krayem satte, med drygt en minut kvar, en trea som skulle komma att bli avgörande. 80-75 skrevs segersiffrorna till och Borås hamnade på en tredjeplats i gruppen.

Headcoach Pat Ryan passade, i den sista Europe Cup-matchen för säsongen, på att testa en ny startfemma bestående av Christian Maråker, Toni Vitali, Ronnie Boggs, Omar Krayem och Adama Darboe. Som vanligt kom Mike Palm från bänken. Den här gången såg han till att Borås Basket, efter en jämn förstaperiod, kunde gå till första pausen med ledning, 21-19.

När Borås gick upp i ledning med 28-26, knappt två och en halv minut in i den andra perioden, så tog Slask Wroclaw timeout. Men någon förändring var det inte riktigt tal om. Lagen fortsatte att följas åt poängmässigt och det stod 41-43 till Wroclaw efter halva matchen.

Känslan var att Borås Basket inte presterade vidare bra i den tredje perioden, men mot slutet lyckades man ändå med ett mini-ryck. Efter tre perioder ledde hemmalaget med 58-52.

Borås ledning hade växt till 63-58 efter 3:08 av den fjärde perioden och gästerna tog timeout. Där vände Slask. Efter timeouten gjorde polackerna åtta raka poäng, gick upp i ledning med 63-66 och det blev Borås tur att snacka igenom saker och ting i en timeout.

Slutet blev rafflande. Ledningen byttes flera gånger mellan lagen. Omar ”The Wizard” Krayem sänkte tillslut en tung trea (76-75) som blev ganska avgörande för matchen. ”Big Thor”, Christian Maråker, gjorde sedan 78-75 och Jakob ”Iceman” Sigurdarson ”isade” matchen från straffkastlinjen, där han satte slutresultatet 80-75 för Borås.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

***
Imponerande seger av Södertälje Kings avslutade deltagandet i FIBA Europe Cup.
Det som länge var en match som Royal Hali Gaziantep hade ett litet grepp om slutade till sist med seger för Södertälje Kings med 78-71, trots att både Dino Pita och Aaron Anderson stod över. Det gjorde å andra sidan två viktiga spelare för Gaziantep, Andrew Rautins och Jure Balazic också. Med hjälp av stabilt skytte, starkt försvar och fint lagspel fick Kings chans att bevisa vilken kapacitet som finns i laget och avsluta högst ärofyllt.
– Laginsatsen var en stor anledning till att vi vann. Jag tycker våra siffror var fantastiska, skottprocenten var riktigt bra, 62.1% i tvåpoängsskyttet och 57.1 när det gäller treorna. Jag är en väldigt stolt coach och det här var ett fantastiskt slut på Europaäventyret, vi har slagit många bra lag och kommer närmare Europa, säger Södertäljes coach Vedran Bosnic.

Matchfakta:
Borås–Wroclaw, Polen 80-75

(21-19, 20-24, 17-9, 22-23)
Poäng, Borås: Omar Krayem 21, Christian Maråker 15, Mike Palm 12, Jakob Sigurdarson 8, Adama Darboe 8, Toni Vitali 7, Ronald Boggs 5, Emil Lundstedt 2, Simon Gunnarsson 2.

Södertälje–Gaziantep, Turkiet 78-71
(21-20, 14-20, 22-15, 21-16)
Poäng, Södertälje: Toni Bizaca 24, Nick Spires 14, Davis Lejasmeiers 12, Skyler Bowlin 11, Christopher Czerapowicz 9, Mike Joseph 6, Adam Ramstedt 2.

Dela inlägget