Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

Bekväm seger mot Uppsala i Malmberget

Hela BC Luleå svarade för en helgjuten insats i mötet mot Uppsala Basket där alla spelarna skrevs in i poängprotokollet och där laget dominerade den andra halvleken totalt och öste in 65 poäng.

Senast lagen möttes var i Luleå 30 december och Uppsala blev överkörda, nu verkade de beredda och tog initiativet direkt matchen. Alexander Lindqvist dunkade Uppsalas och matchens första fyra poäng och fick laget heltaggat. Det är sånt som kan tända ett lag och bära dem fram till vinst.

Första perioden var Uppsalas med ett intensivt och starkt försvarsspel även om Luleå gavs möjligheten att ha närkontakt när perioden var över, 22-25 till Uppsala. Luleå kom igen i andra perioden och tog över tempot och kontrollen av matchen och kunde gå till halvtidsvila med ledning, dock bara med en poäng, 43-42.

Efter pausen accelererade Luleå och kom upp i högsta fart, man körde över motståndarna, dominerade period tre totalt och vann den med 35-22 och matchen var avgjord. Fjärde och avslutande perioden kändes som en transportsträcka där Luleå bevakade sin ledning och utökade den med fem poäng ytterligare innan slutresultatet fastställdes till 108-89.

Hos Uppsala var det framförallt bröderna Person, Andreas och Jonathan som lyckades bäst och svarade för 22 respektive 17 poäng, men även Alexander Lindqvist visade framfötterna och levererade 20 poäng.

Hos Luleå var det en härlig spridning på poängen där alla spelare noterades i poängprotokollet och sex stycken noterades för tvåsiffrig poängproduktion. Kontentan av matchen var att Luleå hängde inte med i försvaret i den första halvleken men var starka nog att spela jämt mot ett krigande Uppsala. I den andra halvleken ville Luleå-spelarna visa att de vet vad intensitet och vilja är i försvarsspelet och därmed tog över matchen helt och hållet med en snabb och effektiv offensiv i tillägg till försvaret. Luleå gjorde hela 65 poäng i den andra halvleken.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

Matchfakta:
BC Luleå–Uppsala 108-89

(22-25, 21-17, 35-22, 30-25)
Poäng, BC Luleå: Jaraun Burrows 19, Toni Prostran 17, Alex Wesby 16, Adam Rönnqvist 14, Christopher Ryan 11, Mikita Meshcharakou 10, Denzel Andersson 9, Anton Saks 7, Andreas von Uthmann 3, Joel Svensson 2.
Uppsala: Andreas Person 22, Alexander Lindqvist 20, Jonathan Person 17, Axel Nordström 10, Odin Lindell 8, Mannos Nakos 7, Lukas Friberg 3, Anes Zekovic 2.
Publik: 784 (matchen spelades i Malmberget).

Dela inlägget