Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

Luleå gästspelar i Malmberget

Så är det dags för årets hemmatch på bortaplan. En gång varje säsong spelar BC Luleå en av sina hemmatcher i Malmbergets Sporthall. I kväll är det dags för årets match och motståndet står Uppsala Basket för.

BC Luleå har konserverat formen där Toni Prostran och Jaraun Burrows har funnit varandra i ‘pick och rull-spelet’ och numer är det radarpar alla hoppades på inför säsongen. Båda spelarna radar upp dubbel-dubbel siffror i statistiken. Toni med poäng och assists, Jaraun med poäng och returer. Efter en lite seg start på året med två snöpliga förluster så är Luleå på vinnarspåret igen har fyra raka vinster mot i tur och ordning, Eco Örebro, Jämtland, Borås och senast mot Malbas.

Motståndarna Uppsala Basket fortsätter sin helsvenska satsning och ligger på sjunde plats i tabellen med nio vinster och elva förluster. Luleå innehar nu tredje plats med 13 vinster och åtta förluster.
– Senast vi möttes i Luleå för en månad sedan kunde vi vinna tack vare ett vasst lagförsvar och returtagning, det kommer vi behöva upprepa i kväll. Offensivt strävar vi efter ett anfall med högt tempo och bra spridning på poängen. Om vi har fem spelare med fler än tio poäng när matchen är slut brukar vi vara svåra att ha och göra med. Lyckas vi med det tror jag på vinst även denna gång. Men för det krävs stort fokus och att publiken är med oss, säger Luleås coach Peter Öqvist.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

TISDAGENS MATCHER:
Tisdag 2016-02-02 19:04:00 BC Luleå Uppsala Basket Malmbergets Sporthall (Webb-TV)
Tisdag 2016-02-02 19:04:00 Umeå BSKT Malbas Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Tisdag 2016-02-02 19:04:00 Jämtland Basket ecoÖrebro Östersunds Sporthall (Webb-TV)

Dela inlägget