Fotograf: Joel Marklund / Bildbyrån

Det drar ihop sig för både Jämtland och Örebro

Eco Örebro kommer till Jämtland och Östersund på tisdag för det tredje och sista mötet mellan lagen. De två första matcherna gick till Jämtland Basket och blev lite av en vattendelare i tabellen.

Men sedan dess har Jämtland haft det fortsatt tufft och endast vunnit två av sina sista tio matcher. Ska Örebro kunna hänga på i slutspelsstriden behöver de en vinst mot Jämtland annars blir gapet till Malbas och Jämtland för stort.

Jämtland har tyvärr inte fått alla spelare tillbaka och vi vet inte i skrivande stund om vi kommer att Jaan Puidet eller Dino Cinac redo för spel. Men Jaan spelade väldigt begränsat mot Örebro senast, samt Dino var inte med då heller, så för oss är det status quo vis-á-vis förra mötena. Dock har Örebro en ny spelare i form av Justin Baker.

Baker är en 203 centimeter stor powerforward med en stor ock stark kropp samt ett mycket bra trepoängsskott (41%) och erfarenhet från tidigare spel i bland annat Israel, Australien och Tyskland. I sina första matcher har Baker gått från klarhet till klarhet offensivt. Sex matcher och poängfördelning 6, 9 15, 21, 19 och 32. 19 poäng i en stark match mot Södertälje där Örebro hade ledningen så sent som i sista perioden, och matchen avgjordes i den sista minuten. Den matchen såg jag och den fick svenska mästarna kämpa för på hemmaplan.

Resultatet mot Sundsvall i Örebros sista match orkar jag inte ens kommentera på allvar. Starkt kämpat av ett decimerat Sundsvall som hade alla sina importer avstängda på grund av avstängningen av basketförbundet och där underläge med 15 poäng i halvlek antagligen gjorde sitt på Örebros fokus. Om spelet mot Södertälje infinner sig för Örebro, så blir detta ingen lätt nöt att knäcka.

Det Örebro saknade i våra tidigare möten var storlek då Miklos Szabo och Nebosja Pavlovic blev för ensamma inside mot oss. Nu är Baker där och gör de helt plötsligt stora och det på bekostnad av Ahmad Starks som åkt hem på grund av skada.

En match i taget och fokus på Eco Örebro som vi måste kämpa ned för att knapra in en match mot Malbas som förlorade i fredags mot BC Luleå.

Text: Torbjörn Gehrke (coach Jämtland Basket)

TISDAGENS MATCHER:
Tisdag 2016-02-02 19:04:00 BC Luleå Uppsala Basket Malmbergets Sporthall (Webb-TV)
Tisdag 2016-02-02 19:04:00 Umeå BSKT Malbas Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Tisdag 2016-02-02 19:04:00 Jämtland Basket ecoÖrebro Östersunds Sporthall (Webb-TV)

Dela inlägget