Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Stjärnan lämnar Örebro: “Vill hem”

Eco Örebros stjärnamerikan Ahmad Starks har inte kunnat spela de senaste matcherna på grund av skada. Nu står det klart att han lämnar klubben och reser hem till USA.

23-årige Starks har på 17 matcher i Örebro-linnet snittat nästan 16 poäng per match. Men en ögonskada har hållit honom borta från spel de senaste veckorna, något som gör att han nu lämnar Örebro i förtid.
– Det här har varit i diskussion ett tag. Det enda som hjälper är vila för honom. Det finns ingen tidsram för när han ska kunna vara tillbaka. Det kan ta allt från veckor till månader. Och pratar vi månader så är säsongen slut för vår del. Så vi har tillsammans kommit fram till att det här är bäst för oss båda. Ahmad ville åka hem och det gjorde han i fredags, säger Örebros ordförande Stefan Johansson till Nerikes Allehanda.

Det fanns vissa förhoppningar om att kunna ta in Cliff Colimon, som sedan en tid tillbaka tränar med laget. Men då transferfönstret stängde i helgen (31 januari) så han man inte med det.
– Det är för sent att få klart med alla pappren där. Eftersom han inte är europé så måste det bland annat gå via Migrationsverket och det tar i normala fall lite längre tid. Så vi hinner helt enkelt inte få honom spelklar, säger Johansson och fortsätter:
– Samtidigt ger det här möjligheter för andra spelare i laget att kliva fram. Och vi gjorde en jättebra match mot Södertälje förra helgen och följde upp med en helt okej mot Sundsvall i fredags där vi dessutom kunde vinna till slut. Så det var roligt.

Däremot har Örebro plockat in 20-årige Noak Håkansson som närmast kommer från Alvik.
– En ung lovande spelare som nyligen började studera på Örebro universitet. En ambitiös kille, men det är ju ingen spelare som har den spetsen vi pratar om när vi pratar om utländska spelare, säger Johansson till Nerikes Allehanda.

Dela inlägget