Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Nionde raka ligavinsten för Södertälje

Södertälje Kings kom taggade till spel i Nässjö efter en förödande förlust mot Rosa Radom i onsdags som resulterade i utträde ur FIBA Europe Cup, dessutom i vetskap om att Nässjö är ett av två lag som har besegrat Kings i Basketligan herr.

Och det dröjde inte länge innan gästerna övertog kontrollen och behöll den under resterande del av matchen vilket ledde till seger med 66-76. Framträdande var Cole Darling med 28 poäng och sex returer, medan Toni Bizaca gjorde 19 poäng och plockade fem returer. Dino Pita spelade inte i kväll.

Det var ingen stilren inledning från något av lagen, som båda trevande försökte hitta rytmen. Darling och Dartaye Ruffin började bra för Nässjö, men successivt kom gästerna in mer och mer i matchen och var med 1:22 minuter kvar av första perioden, uppe i en niopoängsledning.

Efter halva period två hade lagen i stort sett bytt poäng vilket inte var vad hemmalaget behövde med tanke på underläget. Kings attacker mot korgen bidrog till många av poängen, där framför allt Davis Lejasmeiers och Christopher Czerapowicz var framträdande. Men Mike Josephs tekniska foul i slutet av den andra perioden följdes av en fri layup av Ruffin, som ledde till att poängskillnaden hade minskat till tre.

I den tredje perioden ökade Kings på överläget på nytt, med hjälp av bra försvar som höll tillbaka hemmalaget. Dessutom hade både Bizaca och Skyler Bowlin kommit igång med poängproduktionen. Båda lagen kastade bort en hel del bollar och stämningen på planen var tuff och grinig med idel tekniska fouls som utdelades åt båda hållen. Mantas Griskenas hade inte sin bästa dag och kunde inte hjälpa sitt lag på det sätt han hade behövt.

Den sista perioden blev jämn vilket gynnade Södertälje. Nicholas Spires hade bra flyt i insideområdet och var lite över Nässjös längdkapacitet, däremot var han lite för närgången i försvaret och fick mot slutet av matchen sin femte foul. Segern var Kings nionde raka i ligan och stärker självförtroendet inför mötet med den sista Europe Cup-motståndaren Royal Hali Gaziantep i Täljehallen på onsdag.

Highlights från matchen:

Matchfakta:
Nässjö-Södertälje 66-76

(20-27, 17-14, 14-23, 15-12)
Poäng, Nässjö: Cole Darling 28, Dartaye Ruffin 12, Aleksa Solevic 6, Hajzer Ismaili 5, Mantas Griskenas 4, Karim Wazzi 4, Tanju Yulman 3, Kristian Heder Ternell 2, Jonathan Peleg 2.
Södertälje: Toni Bizaca 19, Skyler Bowlin 16, Chris Czerapowicz 14, Davis Lejasmeiers 11, Mike Joseph 9, Nick Spires 6, Erik Johansson.
Publik: 768.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget