Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Nässjö på jakt efter ny seger mot svenska mästarna

Efter 15 raka förluster i ligasammanhang så lyckades Nässjö Basket i den senaste matchen besegra Sveriges bästa basketlag Södertälje Kings. Under söndagen drabbar lagen återigen samman i Nässjö sporthall.

Södertälje Kings förlust mot Rosa Radom med 77-81 på bortaplan i veckan innebär att de tyvärr förlorade chansen att avancera vidare i FIBA Europe Cup. Södertälje har gjort en fantastiskt bra insats i Europaspelet och avancemang från gruppspelet är ett bra facit. Hemma i Sverige har de sin vana trogen ångat på och toppar tabellen med endast två förluster på 20 omgångar. Södertälje har en stark laguppställning och stjärnorna Toni Bizaca och Christopher Czerapowicz visade stort spel i veckans match mot Rosa Radom med 23 respektive 22 poäng.

Nässjö Basket förlorade också dem i veckans match mot Malbas. En insats som Nässjö snabbt vill glömma och då framförallt i den andra perioden. En period där man endast gjorde tre poäng och förlorade matchen. Senast saknades Filip Djuran på grund av skada och hans medverkan är återigen osäker. Wictor Grenthe saknas givetvis fortfarande men han hans rehabiliteringsträning går enligt plan.
– Södertälje är regerande svenska mästare och de fortsätter att dominera stort även den här säsongen. Vi måste prestera på vår absolut högsta nivå mot Södertälje och även om vi gör det så är det fortfarande så att Kings har stora chanser att vinna, säger Nässjös coach Raul Jimenez inför matchen och fortsätter:
– Vi gjorde en fantastisk match när vi för första gången besegrade dem i en ligamatch och vi planerar att göra det igen eftersom vinna är vårt mål i varje match vi spelar. Det är alltid spännande och givande att spela mot Södertälje. De har hittills en utmärkt säsong som vi bevittnar såväl i Svenska basketligan som FIBA Europe Cup.

Text: Nässjö Basket

KOMMANDE MATCHER:
Söndag 2016-01-31 17:04:00 KFUM Nässjö Södertälje Kings Nässjö Sporthall (Webb-TV)

Dela inlägget