Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Kan Borås hitta den vinnande stilen mot Norrköping?

Med fyra raka förluster på hemmaplan (två i Basketligan och två i Europe Cup) så gäller det att hitta tillbaka till den vinnande stilen för Borås Basket när man i kväll gästas av Norrköping Dolphins.

Borås Basket är på väg hem efter onsdagens Europe Cup-äventyr nere i Ankara mot Türk Telekom som blev lite för svåra och vann med 92-72. Borås kom aldrig in i matchen och turkarna ledde, i stort sett, från start till mål men Borås gjorde ändå en godkänd insats och nu har man bara en match kvar, borta mot polska Slask Wroclaw nästa onsdag, av den här säsongens Europaspel.

Hemma i Basketligan har det blandats och getts. Först i december med fyra raka segrar och därefter en seger på de fem senaste matcherna som ger plats fem med 24 poäng i en tajt tabell där Södertälje (36) har skaffat sig en lucka ned till Dolphins (30) på andra plats följda av Sundsvall (26), Luleå och just Borås (24) och Nässjö (22).

Eftersom Fredrik Andersson fortfarande är skadad har Borås plockat in amerikanen Ronnie Boggs (gör hemmadebut i kväll), 25 år, 193 cm lång och spelar på positionerna point- och shooting guard samt small forward. Med andra ord är Boggs en mycket användbar och flexibel spelare som sportchef Jonas Larsson hoppas ska kunna avlasta truppen som helhet snarare än att ta speltid från någon enstaka spelare. Omar Krayem var sjuk och kunde inte följa med till Ankara, men det finns förhoppningar om han ska kunna spela i kvällens match.

Säsongens första möte lagen emellan slutade efter en spännande avslutning med seger för Borås hemma i Boråshallen med 91-89, medan Dolphins var starkast i Stadium Arena och vann med 94-87.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-01-29 19:04:00 Sundsvall Dragons ecoÖrebro Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-01-29 19:04:00 Malbas BC Luleå Heleneholms Sporthall, Malmö (Webb-TV)
Fredag 2016-01-29 19:04:00 Borås Basket Norrköping Dolphins Boråshallen (Webb-TV)

Söndag 2016-01-31 17:04:00 KFUM Nässjö Södertälje Kings Nässjö Sporthall (Webb-TV)

Dela inlägget