Fotograf: FIBA Europe (montage)

Förlust satte stopp för vidare avancemang

Södertälje Kings förlust mot Rosa Radom med 77-81 på bortaplan innebär att Kings tyvärr förlorade chansen att avancera i FIBA Europe Cup.

Poängbäst i matchen blev Toni Bizaca med 23 och Christopher Czerapowicz, 22, medan Aaron Anderson bidrog med tio returer. Torey Thomas och Michal Sokolowski gjorde flest poäng för Rosa, med 16 respektive 14. Förlust blev det också för Borås Basket mot Türk Telekom med 72-92 i kväll, vilket innebär att inte heller Borås går vidare i Europe Cup.

Torey Thomas betydelse för Rosas seger var stor, och då handlar det om så mycket mer än att han var lagets poängbäste. Med sin rutin och snabbhet såg han till att göra sina medspelare bättre och öppnade upp för offensiva avslut, både för egen och andras del.

En jämn första period inledde matchen, men i den första delen av period två gick Kings snabbt upp i ett tiopoängsöverläge. Bidragande var Bizacas och Czerapowiczs poängproduktion i kombination med Aaron Andersons screens och boxouts som gav medspelarna utrymme för avslut. Överläget reducerades dock lika snabbt av hemmalagets rörelse i anfallsspelet och fint trepoängsskytte, och det blev till slut en period som vanns av Rosa med 25-19.

Kings kom ut fokuserat efter halvtidsvilan och var snart ikapp motståndarna, som dock än en gång kunde öka på ledningen tack vare Thomas kontroll från bakplan och högprocentigt trepoängsskytte från bland andra Sokolowski och Ihor Zaytsev. Zaytsev var även viktig i insideområdet tillsammans med Seid Hajric. Rosa lyckades dessutom kapitalisera bättre på sin offensiva returtagning som genererade 15 andra chansens poäng jämfört med Kings blygsamma två.

En energiinjektion var Davis Lejasmeiers passning till Anderson som bjöd på en alley-oop, och plötsligt hade avståndet krympt till tre poäng när fem och en halv minut återstod av matchen.

Dino Pita och Lejasmeiers bidrog med små men viktiga saker mot slutet; en steal här och en assist där, och Anderson gav sitt yttersta för att Kings skulle få med sig segern. När 24 sekunder återstod var ställningen 78-77, men det som skulle bli gästernas och matchens sista bollinnehav slutade i stället med en turnover av Lejasmeiers och två satta straffkast av Thomas, som utökades med ytterligare ett av Sokolowski.

Om en vecka spelar Kings sin avslutande match i Europe Cup då Royal Hali Gaziantep gästar Täljehallen.

Matchfakta, FIBA Europe Cup:
Rosa Radom-Södertälje 81-77

(20-20, 25-19, 21-22, 15-16)
Poäng, Rosa: Torey Thomas 16, Michal Sokolowski 14, Ihor Zaytsev 12, Seid Hajric 12, Robert Witka 10, Damian Jeszke 7, Calvin Harris 6, Daniel Szymkiewicz 4.
Södertälje: Toni Bizaca 23, Chris Czerapowicz 22, Dino Pita 11, Aaron Anderson 7, Nick Spires 6, Skyler Bowlin 6, Davis Lejasmeiers 2.
Publik: 800.

Türk Telekom-Borås 92-72
(29-19, 28-21, 25-18, 10-14).
Poäng, Türk: Eric Buckner 18, Mutlu Akpinar 17, Michael Jenkins 15, Cevher Özer 12, Ben Woodside 10, Ermal Kurtoglu 8, Erkan Veyseloglu 5, Murat Göktas 5, Aleksandar Rasic 2.
Borås: Adama Darboe 20, Christian Maråker 18, Ronnie Boggs 12, Mike Palm 8, Emil Lundstedt 6, John Brändmark 4, Toni Vitali 4.
Publik: 1 500.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget