Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Nässjö föll mot Malbas

Efter två raka segrar tidigare under säsongen så förlorade Nässjö Basket tisdagens hemmamatch mot Malbas Basket, 64-81.

Matchen är jämn under den första perioden och lagen byter poäng med varandra. Malbas kopplar ett visst grepp mitt i perioden men Karim Wazzi och Jonathan Peleg får fart på hemmalaget i slutminuterna av Q1 och man lyckas kvittera Malbas ledning i slutsekunderna. Perioden präglas av frejdig anfallsbasket och inget av lagen har någon större lycka i defensiven.Som periodsiffrorna visar så är den andra perioden klart avgörande. Nässjö underpresterar offensivt under dessa minuter vilket tre gjorda poäng på tio effektiva minuter visar och då är det sannerligen inte lätt att vinna matcher i Basketligan. Malbas gör heller ingen monsterperiod och matchen håller relativt låg kvalitet.

Underläge 14 poäng i halvtid och visst hoppades Nässjöpubliken få se ett taggat Nässjölag komma ut i den tredje perioden och det fick man. Klart högre intensitet över hela banan i Nässjös spel men Malbas hade verkligen med sig rätt nycklar ikväll och med ett fyndigt anfallsspel så har man ett stabilt grepp om matchen inför Q4.

Nässjö närmar sig i slutperioden och lyckas krympa Malbas ledning till 7 poäng mitt i perioden och man tvingar coach Svensson till time-out. Känslan är just då att hemmalaget ska lyckas vända matchen men när laget missar en helt öppen trepoängare efter timeouten så tar Malbas över matchen totalt och avgör ganska lätt matchen i slutminuterna.

Nässjö har haft en härlig period och radat upp vinster senaste tiden men ikväll var Malbas starkare och vinner rättvist. Nässjö saknade Filip Djuran ikväll men Jonathan Peleg gjorde bra ifrån sig på SG positionen. Det var väl egentligen höjdpunkten om man är Nässjöfan denna kväll, kanske också Cole Darling som visar att formen är på gång efter sin fotskada. Övriga hemmaspelare har visat upp bättre spel och kommer givetvis göra det igen, Södertälje på söndag?

Carl Engström vinner kampen i tresekunders ikväll och han gör en riktig stark match. Tongivande för Malbas var också poängmaskinen Darion Rackley och Alexandar Danilovic.

Här kan du se highlights från matchen:

Text: Nässjö Basket

Matchfakta:
Nässjö–Malbas 64-81

(26-26, 3-17, 25-20, 10-18)
Poäng, Nässjö: Cole Darling 20, Dartaye Ruffin 11, Jonathan Peleg 8, Aleksa Solevic 7, Karim Wazzi 7, Mantas Griskenas 5, Abdou Medjedoub 4, Tanju Yulman 2.
Malbas: Darion Rackley 20, Carl Engström 17, Fredrik Larsson 14, Alexandar Danilovic 13, Gustav Sundström 7, Connor Miller 5, Nicklas Sellin 4, Kristoffer Gafor.
Publik: 723.

Dela inlägget