Fotograf: Petter Arvidson / Bildbyrån

Uppsala en svår nöt för Jämtland?

I kväll tar Uppsala Basket emot Jämtland Basket. Läs vad Jämtlands coach Torbjörn Gehrke tänker om matchen i Fyrishov.

Uppsala har inte varit enkelt för Jämtland att möta denna säsong. Just Uppsala har en guarduppsättning som har gått hårt åt Corin Henry och bromsat upp vårt spel. Det måste vi råda bot på. Den första matchen vi möttes så var Jämtland inte alls synkade och hade haft en tung försäsong, så då var vi inte ens nära. Sen möttes lagen förra månaden och då var matchen över efter första perioden då Jämtland helt enkelt inte var redo över huvud taget från uppkast.

Nu siktar vi på att göra detta till en match i 40 minuter och lyckas vi hänga med i de två första perioderna, så tror jag just det kommer att hända – en batalj i 40 min. Uppsala har många egna talanger och potentiella landslags spelare i truppen, så allt snack om att de saknar importer köper jag inte riktigt. Inget lag i Sverige har ett starkare svenskt material – inte ens i närheten faktiskt. De flesta är dessutom ifrån Uppsala.

Personligen trodde jag inte man skulle kunna stå emot frestelsen att förstärka deras mycket starka svenska material med en import eller två och ge sig själva chansen att gå riktigt långt i slutspelet. Men man har valt att inte göra det denna säsong. Kan vara ett klokt beslut förutsatt att man får behålla merparten av spelarna till nästa säsong, annars är det en bortkastad chans förstås. Att man inte förstärker kan naturligtvis också bero på att det svenska materialet helt enkelt inte lämnar utrymme rent ekonomiskt att förstärka just nu.

Matchen betyder otroligt mycket för båda lagen. I och med Malbas seger mot Eco Örebro så ligger de endast en match bakom Uppsala och har redan inbördes på Uppsala. Om Uppsala skulle tappa mot oss, så befinner de sig helt plötsligt ordentligt indragna i slutspels striden. Att Jämtland har mycket att spela för behövs naturligtvis inte ens nämnas.

Dino Cinac är tillbaka och gör ett nytt försök till spel idag. Anton Kobylak gör sin andra match efter sitt långa uppehåll. Däremot står Jaan Puidet över även denna match, men vi förväntar oss att han gör comeback på tisdag nästa vecka mot Örebro hemma. Fullt lag för första gången denna säsong? Det vore något det.

Text: Torbjörn Gehrke (coach, Jämtland Basket)

PS.. Uppsala Basket bjuder på entrén till matchen.

TISDAGENS MATCHER:
Tisdag 2016-01-26 19:04:00 Uppsala Basket Jämtland Basket Fyrishov (Webb-TV)
Tisdag 2016-01-26 19:04:00 KFUM Nässjö Malbas Nässjö Sporthall (Webb-TV)

Dela inlägget