Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Nässjö utklassade Umeå

Nässjö Basket vinner fredagens hemmamatch mot Umeå Bskt med 85-63. Nässjö börjar matchen med hög intensitet i försvaret och gör det svårt direkt för Umeå att komma till bra avslutslägen.

Försvaret lägger grunden till snabba omställningslägen och Nässjö kopplar direkt ett starkt grepp om matchen och med förkrossande 23-10 efter den första perioden, och 30-20 i period två är matchen avgjord och Umeå är ett slaget lag redan efter 20 minuters spel.

Nässjö Basket har en härlig formrad och med fyra vinster på senaste fem matcherna kommer hela laget ut med ett härligt självförtroende till denna match inför sin hemmapublik. Revansch fanns också att utfordra efter förlusten uppe i Umeå tidigare under säsongen. Det syntes verkligen från minut ett att Mantas Griskenas och company hade bestämt sig att att Umeå skulle få det svårt, och vi vet också att Nässjös coacher lagt ner ett stort jobb på att scouta Umeås bästa spelare och detta med riktigt bra resultat. Nässjö dominerar de första perioderna fullständigt och det är i stort sett bara ett lag på banan. Nässjös spelare dikterar alla villkor på banan och det är egentligen bara Umeås pointguard Johan Pierre som lyckas skapa sår i Nässjös förvar. Johan gör det bra och med fem trepoängare under första halvleken lyckas han i alla fall snygga till Umeås siffror.

Matchen är givetvis i stort sett avgjord redan i paus. Nässjös förstauppställning kommer också ut hårt även i den tredje perioden och drygar ut avståndet poängmässigt och då är matchen definitivt avgjord. När dessutom Nässjös hela lag gör det så pass bra, så kan coach Raul Jimenez bara njuta av insatsen. Från mitten av period tre kan han vila sina sina tunga pjäser inför nästa match mot Malbas kommande tisdag och Raul kan bara se på när Hajzer Ismaili och company ganska lätt håller undan för Umeås spelare. Hajzer gör en härlig match och den unge Boråsspelaren gör en av sina bästa matcher i Nässjölinnet. inte bara han utan samtliga Nässjös spelare gör det riktigt bra och det visar att laget Nässjö är tufft att spela mot denna säsong.

Här kan du se highlights från matchen:

Text: Nässjö Basket

Matchfakta:
Nässjö–Umeå 85-63

(23-10, 30-20, 19-14, 13-19)
Poäng, Nässjö: Filip Djuran 21, Mantas Griskenas 14, Hajzer Ismaili 12, Aleksa Solevic 10, Cole Darling 7, Abdou Medjedoub 6, Kristian Heder Ternell 5, Jonathan Peleg 4, Eddie Alm 2, Tanju Yulman 2, Dartaye Ruffin 2.
Umeå: Johan Pierre 22, Bree Perine 16, Yannick Anzuluni 12, Egal Saleman 5, Jesper Hallberg 4, Johan Rönström 2, Ninib Masso 2.
Publik: 1 028.

Dela inlägget