Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Uppsala på besök i Sundsvall

Då var det dags för årets andra match mot Uppsala Basket och denna gång på hemmaplan. När lagen möttes i Uppsala den 17 november vann Sundsvall Dragons med nio poäng.

Uppsala har ett intressant lag på pappret med fyra potentiella landslagsspelare i förstafemman. Bröderna Person, Axel Nordström och Alexander Lindqvist kommer nog alla att kallas till landslaget kommande sommar. Då Anton Gaddefors kommer tillbaka har de en till som kommer att vara aktuell så totalt fem potentiella landslagsspelare i laget, inte illa.

Som ni förstår blir det en tuff nöt att knäcka men vi är redo. Vi kommer från en bra insats senast då vi vann med hela 25 poäng nere i Malmö, 85-60. I den matchen spelade vi bra försvar i 40 minuter och vi vill naturligtvis bygga vidare på det. Att vi dessutom gjorde 85 poäng framåt med bra procent stärker oss också. Det var tydligt att det tolv dagar långa matchuppehållet gjort oss gott. Vi tränade riktigt bra under dessa dagar och känns bättre, starkare och mer uthålliga än tidigare. Lite kuriosa är att Uppsala startade med sex raka bortamatcher i årets serie och vann tre av dessa. Men sedan den 16 oktober då man slog Örebro i Örebro har laget inte vunnit på bortaplan och har nu fem raka bortaförluster. Förhoppningsvis kan vi ge dem deras sjätte i kväll.

Med start i kväll har vi tre raka hemmamatcher. I kväll fredag alltså Uppsala och sedan Örebro nästa fredag och fredagen efter det gästas vi av Umeå. Här finns det tid att både träna hårt men också tid för att förbereda sig för kommande matcher, perfekt.

Text: Tommie Hansson (coach, Sundsvall Dragons)

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-01-22 18:34:00 Norrköping Dolphins Södertälje Kings Stadium Arena A (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 BC Luleå Borås Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 Sundsvall Dragons Uppsala Basket Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 ecoÖrebro Malbas Idrottshuset (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 KFUM Nässjö Umeå BSKT Nässjö Sporthall (Webb-TV)

Söndag 2016-01-24 16:04:00 Södertälje Kings ecoÖrebro Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget