Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Laddat toppmöte att vänta i Norrköping

Södertälje Kings kommer till Stadium Arena för match mot Norrköping Dolphins, ett möte som av hävd alltid brukar bli mycket tufft. Kings är inne i en hektisk period med matcher var och varannan dag i både Basketligan och Europe Cup.

Senast i onsdags mötte man tyska Fraport Skyliners som visade sig vara lite för starka och kunde vinna 95-81. I kväll möter man alltså Dolphins, på söndag Örebro hemma, onsdag Rosa Radom nere i Polen och sedan nästa söndag tar man sig an Nässjö borta. Ett svettigt program som tar på krafterna för coach Vedran Bosnics gubbar vilket gör att han troligen måste rotera friskt på manskapet, men att tända till mot Dolphins har aldrig varit något problem.

BASKETPLAY: Här kan du se toppmötet mellan Norrköping-Södertälje!

Att tala om vilka spelare som Dolphins måste se upp med känns överflödigt eftersom samtliga har sina kvaliteter att kunna avgöra en match.

Dolphins coach Adnan Chuk kommer till spel med ordinarie lag där alla vet vad som krävs för att man ska gå segrande ur den här matchen. Senast i november i Täljehallen hade Dolphins bra kontroll i tre kvartar men orkade inte stå emot och Kings kunde vinna med sju poäng efter att ha vunnit den sista perioden med 13 poäng.

BASKETPLAY: Här kan du se toppmötet mellan Norrköping-Södertälje!

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-01-22 18:34:00 Norrköping Dolphins Södertälje Kings Stadium Arena A (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 BC Luleå Borås Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 Sundsvall Dragons Uppsala Basket Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 ecoÖrebro Malbas Idrottshuset (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 KFUM Nässjö Umeå BSKT Nässjö Sporthall (Webb-TV)

Söndag 2016-01-24 16:04:00 Södertälje Kings ecoÖrebro Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget