Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

Borås Basket på besök i kylslaget Luleå

Kylan har hållit Luleå och Norrbotten i ett kraftigt grepp med temperaturer mellan 30-40 minusgrader men i energirika Luleå Energi Arena är baskettemperaturen högt på plussidan, inte minst i kväll.

Tabelltrean Borås Basket, 24 poäng, kommer till Luleå för att möta tabellfemman BC Luleå med 22 poäng. Mittemellan på fjärde plats befinner sig Sundsvall Dragons på 24 poäng. En verklig strid om tredje och fjärdeplatsen inför slutspelet och om önskedrömmen slår in med vinst för Luleå mot Borås, och samtidigt Uppsala slår Sundsvall har plötsligt tre lag 24 poäng. En väldigt viktig match helt enkelt.

Borås har en färgstark trupp med många offensiva hot med trollkarlen Omar Krayem i spetsen för laget. Sedan spär vi på med Jacob Sigurdarsson, Christian Maråker, Toni Vitali, Adam Darboe, Mike Palm… ja listan är lång. Borås spelar Europe Cup parallellt med Basketligan och sliter hårt på laget. Senast i onsdags spelade Borås en gigantisk match mot belgiska Telenet Oostende och var mycket nära att skrälla men tyvärr blev det en förlust med tre poäng, 86-89.

I sina två senaste matcher i Basketligan har Borås en knapp vinst mot Jämtland borta med 91-88 och en kraftig förlust mot Södertälje Kings, 73-90, på hemmaplan.

Luleås coach Peter Öqvist inför matchen mot Borås:
Nu väntar ett storsatsande Borås. En bra utmaning för oss, att gå upp emot och få känna på ett av de absoluta topplagen är precis vad vi behöver för att ta nästa steg i utvecklingen. När vi mötte dem senast i Borås vann de framför allt på ett jättefint skytte av Mike Palm och Christian Maråker, deras två stora spelare som satte många skott utifrån och de rann sakta men säkert iväg ifrån oss. Ny chans ikväll och det kommer att krävas säsongens bästa insats både offensivt och defensivt för att nå vinst.

– Defensivt behöver vi få grepp på deras skytte utifrån, både från deras gards och stora spelare. Vi behöver hjälpas åt med ett välorganiserat lagförsvar för att hantera deras storlek under korgarna. Offensivt gäller det att vi drar nytta av vår fart och atletism. Samtidigt som vi med tålamod behöver hjälpa varandra till bra lägen. Lyckas vi bromsa dem defensivt och göra samma finna jobb i returtagningen som i tisdags kan det bli en rolig match för hemmapubliken.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-01-22 18:34:00 Norrköping Dolphins Södertälje Kings Stadium Arena A (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 BC Luleå Borås Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 Sundsvall Dragons Uppsala Basket Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 ecoÖrebro Malbas Idrottshuset (Webb-TV)
Fredag 2016-01-22 19:04:00 KFUM Nässjö Umeå BSKT Nässjö Sporthall (Webb-TV)

Söndag 2016-01-24 16:04:00 Södertälje Kings ecoÖrebro Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget