Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Kan Malbas vända den negativa trenden mot Sundsvall?

Efter sex raka förluster hoppas Malbas Basket på att kunna vända trenden hemma mot fjärdeplacerade Sundsvall Dragons som haft ett speluppehåll på tolv dagar. Kan det vara läge för en skräll?

Det är dags att vända den negativa trenden efter sex raka förluster. Efter den starka inledningen har Malbas haft det kämpigt, mycket på grund av ett tuffare spelschema kombinerat med skador och sjukdom.

Nu är det tid att visa karaktär och dra nytta av hemmaplansfördelen i matchen mot Sundsvall. Sundsvall har varit med i Basketligan sedan starten och varit en av de dominerande klubbarna på senare år med två SM-guld 2009 & 2011. Deras tongivande spelare är Charles Barton, son till före detta spelaren och coachen Charles Barton, rutinerade islänningen Hlynur Baeringsson som leder returligan på 10.6 returer per match, samt nyttiga lettländaren Ernests Kalve. Charles Barton har fått sitt stora genombrott i år och är bästa svenska poänggörare i Basketligan med ett snitt på 18.5 poäng.

Så här säger Malbas coach Henrik Svensson inför kvällens match:
– Det är skönt att ha alla spelare tillgängliga igen. Vi gjorde en godkänd insats senast i Nässjö men orkade inte riktigt stå emot i fjärde perioden. Nu behöver vi verkligen hitta tillbaka till vårt vinnande spel igen. Humöret är bra i truppen trots förlusterna. Nyckeln i dagens match är att få igång Fredrik Larsson igen som blivit effektivt borttagen de senaste matcherna. Sedan måste givetvis trion Darion Rackley, Connor Miller och Carl Engström leverera på högsta möjliga nivå för att vi skall kunna vara med och kämpa om segern i denna match.

Malbas är nia i tabellen och har noterat sex vinster och tolv förluster.

Text: Malbas Basket

KVÄLLENS MATCHER:
Tisdag 2016-01-19 19:04:00 Jämtland Basket BC Luleå Östersunds Sporthall (Webb-TV)
Tisdag 2016-01-19 19:04:00 Umeå BSKT Norrköping Dolphins Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Tisdag 2016-01-19 19:04:00 Malbas Sundsvall Dragons Heleneholms Sporthall, Malmö (Webb-TV)

Dela inlägget