Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Tungviktsmöte i Boråshallen

Lördag eftermiddag. Hemmamatch i Boråshallen. Och det är inte vilket lag som helst som kommer på besök. Det är svenska mästarna från 2013, 2014 och 2015. Det är 2016 års serieledare. Laget heter Södertälje Kings och blir en svårt utmaning för Borås Basket att ta sig an.

Inför lördagens match mellan Borås Basket och Södertälje Kings i Boråshallen så är det gästande laget etta i tabellen. Man har dessutom vunnit SM-guld de tre senaste åren. Som om inte det vore nog så spelar Södertälje, parallellt med spel i Basketligan, även i FIBA Europe Cup där man hela tiden skaffar sig värdefulla erfarenheter. Men Borås Basket spelar faktiskt också i Europe Cup. Och i den senaste omgången vann Borås samtidigt som Kings förlorade. Kanske kan självförtroendet som Boråsarna fick av den segern bli avgörande på lördag, vem vet?

En som vet en hel del är Omar ”The Wizard” Krayem. Här kan du ta del av intervjun med honom inför tungviktsmötet med Södertälje Kings.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

KOMMANDE MATCHER:
Lördag 2016-01-16 16:04:00 Borås Basket Södertälje Kings Boråshallen (Webb-TV)

Dela inlägget