Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Dolphins starkast till slut

Uppsala i Fyrishov var förr en fasa för Dolphins då planen var belagd med plastgolv men det var då. Uppsala är ett alldeles utmärkt basketlag och det känns lite missvisande att laget bara fått med sig åtta vinster på de första 17 matcherna.

Tyvärr för Dolphins så råkade Johnell Smith ur för en lättare skada inför fredagens match som ledde till att Norrköpings coach Adnan Chuk inte vågade spela honom.

Matchen börjar i ett mycket tufft tempo där Uppsala spelar ett ruggigt aggressivt defense och inledningen blir poängfattig och efter halva den första perioden leder Uppsala med 6-2. Dolphins kommer inget vart mot Uppsalas höga press och dubblingar över hela banan. Dolphins letar sig in i matchen men hemmalaget vinner quartern med 14-13 efter att ett tag ha varit nio poäng upp.

Det är en bra basketmatch med hög intensitet där lagen följs åt i poängprotokollet, men Uppsala fortsätter att sätta hård press på bollhållaren vilket ger dem sex steals under matchens första hälft. Uppsala har kommandot, om än knappt, och Dolphins har ännu inte varit uppe i ledning och hemmalaget vinner period två med 15-13, vilket alltså ger tre upp i halvtid, 29-26.

Första halvan av den tredje perioden gör Uppsala 11-4 och är plötsligt tio upp, 40-30, men Dolphins får stopp på den blödningen och sätter sju snabba. Det går hett till därute på golvet med många fouls och straffar som följd, men quartern slutar lika 15-15 som ger 44-41 inför avgörandet.

Den fjärde och sista perioden börjar med en flygande rådunk från base av Jaka Brodnik som han följer upp med ännu en plus en trea fram till ledning för gästerna för blott andra gången i matchen, 46-48. Det blir en ganska skev fördelning av fouls, 15-25, efter halva quartern. Coach Adnan Chuk tar timeout med 4.38 kvar och ledning Uppsala, 52-50, men lagen turas om i ledningen. 2.38 kvar och Uppsalas coach Kevin Gaines tar timeout med ledning 56-54. Dolphins vill vinna den här matchen och leder med 58-61 med 19.9 sekunder kvar då Dolphins tar timeout och har bollen vid sidan. Uppsala foular och Dolphins sätter en straff fram till slutresultatet 58-62.

Text: Benny Lindblom (Norrköping)

Matchfakta:
Uppsala–Norrköping 58-62

(14-13, 15-13, 15-15, 14-21)
Poäng, Uppsala: Jonathan Person 13, Andreas Person 12, Axel Nordström 10, Odin Lindell 9, Alexander Lindqvist 7, Mannos Nakos 6, Anes Zekovic.
Norrköping: Joakim Kjellbom 14, Josh Hairston 13, Mikael Lindquist 13, Jaka Brodnik 9, Rickard Eriksson 4, Tim Schüberg 4, Zarko Jukic 3, Felix Terins 2.
Publik: 712.

Dela inlägget