Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Malbas kommer till Nässjö

Nykomlingarna Malbas Basket gästar idag Nässjö Basket och det innebär en viktig match i slutspelsstriden för båda lagen. Nässjö vann lagens första möte nere i Malmö denna säsong med 71-66 efter en riktigt tät och tuff basketmatch.

Malbas har överraskat många under säsongen. Som nykomlingar har de kommit in helt respektlösa och presterat stark basket i många matcher och sex vinster på 17 försök är klart godkänt. Laget innehåller flera etablerade svenska ligaspelare som Carl Engström, Gustav Sundström och Fredrik Larsson addera duktiga amerikanska importer som Darion Rackley och Connor Miller så förstår alla att detta är ett kompetent lag som måste respekteras alla dagar i veckan.

Nässjö Basket har efter en välförtjänt helgvila direkt efter segern mot Eco Örebro tränat på enligt tänkt schema och man har kunnat förbereda sig på ett bra sätt inför mötet med Malbas.
– Som vi la märke till innan säsongen började så var Malbas ett starkt lag och nu när vi kommit den andra halvan av ligan kämpar de om en slutspelsplats. Malbas använder sina resurser på ett bra sätt och de spelar ett mycket bra försvar. De har en av de ”särskilda” spelarna i ligan, centern Carl Engström. En spelare som tvingar dig att möta motståndarna med en ny strategi. De ser ut som ett lag med bra kemi och det är en annan anledning som gör dem riktigt konkurrenskraftiga, säger Nässjös coach Raul Jimenez.

Malbas hade problem med både skador och sjukdomar i senaste matchen mot Norrköping. De spelare som var sjuka då är nu tillbaka för fullt i träning, fortfarande är det dock osäkert med Connor Miller som har problem med en fot.
– Det skall bli roligt att komma till småländska höglandet och Nässjö Sporthall. Vi vet att enligt traditionen är det alltid bra stämning där. Man måste verkligen vara redo från början samt orka hålla fokus i 40 min om man vill ge Nässjö en match, säger Malbas coach Henrik Svensson.

Text: Nässjö Basket

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-01-15 19:04:00 BC Luleå ecoÖrebro Luleå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2016-01-15 19:04:00 Umeå BSKT Jämtland Basket Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2016-01-15 19:04:00 Uppsala Basket Norrköping Dolphins Fyrishov (Webb-TV)
Fredag 2016-01-15 19:04:00 KFUM Nässjö Malbas Nässjö Sporthall (Webb-TV)

Lördag 2016-01-16 16:04:00 Borås Basket Södertälje Kings Boråshallen (Webb-TV)

Dela inlägget