Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

BC Luleå tar emot Eco Örebro

Tredje gången gillt. Det blir årets första hemmamatch för BC Luleå och årets tredje match. Nu hoppas vi på en seger tredje gången gillt mot Eco Örebro som är fredagskvällens motståndare.

Luleå är i behov av en vinst efter dubbelförlusten på den mini-roadtrip laget gjorde till Umeå och Sundsvall förra veckan. Två förluster som sved i skinnet och gissa om laget är revanschsuget och vill visa hemmapubliken sitt bästa spel.

Örebro ligger på näst sista plats i ligatabellen med tre vinster och 13 förluster. Laget förfogar över några riktigt bra lirare som Luleå måste se upp med, amerikanske Ahmad Starks leder laget med 16 poäng i matchsnitt. Bosniske Nebojsa Pavlovic är en mycket stark returtagare och snittar nio stycken per match. Miklos Szabo från Ungern leder assists med fyra i matcherna.

Så här säger Luleås coach Peter Öqvist inför matchen:
– Förra veckans Norrlandsturné blev ett bakslag med två förluster. Målet var att vinna och klättra i tabellen, men nu tappade vi båda matcherna och missade chansen till en plats i toppen. Istället är vi ett läge där vi behöver lyfta oss själva och vår prestation, för att komma tillbaka på rätt spår. Återvinna aggressivitet och trygghet i försvaret, finna självförtroendet och spelglädjen i anfallet.

– Örebro har några vassa spelare som vi särskilt måste se upp med. Miklos Szabo är tung under korgarna och Nebojsa Pavlovic skapar mycket ur forward position. Ahmad Starks är en av ligans bästa poänggörare och en tuff defensiv uppgift, det gäller att tvinga fram så svåra skott som möjligt ur hans händer för att vinna ikväll. Revanschlusten är stor i laget och grabbarna kommer som vanligt att jobba hårt. Vågar vi dessutom ha roligt ute på planen tror jag vi hittar rätt igen.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-01-15 19:04:00 BC Luleå ecoÖrebro Luleå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2016-01-15 19:04:00 Umeå BSKT Jämtland Basket Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2016-01-15 19:04:00 Uppsala Basket Norrköping Dolphins Fyrishov (Webb-TV)
Fredag 2016-01-15 19:04:00 KFUM Nässjö Malbas Nässjö Sporthall (Webb-TV)

Lördag 2016-01-16 16:04:00 Borås Basket Södertälje Kings Boråshallen (Webb-TV)

Dela inlägget