Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Örebro utan chans mot Nässjö

Nässjö Basket vann fredagkvällens bortamatch mot Eco Örebro med övertygande 89-68. Nässjö var det klart bättre laget från minut ett och gav aldrig Örebro minsta chans att vara med i matchen.

Nässjö Basket spelade under fredagen sin fjärde match på tio dagar och motståndarna Eco Örebro hade i stället varit spellediga sedan den 30 december. På förhand en mycket svår match för ett Nässjö som såg trötta ut i andra delen av förlustmatchen mot Norrköping i tisdags, och det var dessutom länge sedan Nässjö vann uppe i det svårspelade Idrottshuset.

Nu såg man absolut ingenting av befarad trötthet hos Nässjöspelarna utan tvärtom. Från start tar man kommandot ute på banan och med aggressivt försvar och rörligt lagoffence leder man med 11-4 efter cirka fyra minuters spel och 22-14 efter den första perioden. Nässjös coach Raul Jimenez hade redan efter den första perioden använt elva spelare och samtliga levererade verkligen.

Cole Darling som missat matcher på grund av skada skulle matchas sparsamt och det gjordes vilket är bra för framtiden. Cole spelade endast sex minuter men gjorde det riktigt bra och man kunde inte se på hans spel att han varit borta en tid.

Period två är lik den första. Örebro försöker med olika försvarsdispositioner att störa Nässjö men de lyckas inte nämnvärt. Perioden slutar 24-15 till Nässjö och detta efter riktigt bra distansskytte från Filip Djuran och Mantas Griskenas. Dessa herrar hade stundtals julafton mot Örebros zonförsvar. I anfallsväg kör Örebro fast i Nässjös försvarsfällor och det är främst genom individuella prestationer från Jordan Peltier som Örebro når framgång.

Matchen känns närmast avgjord redan i paus och när Nässjö dessutom kommer ut lika taggade i den tredje perioden, så är det inget snack om att poängen skulle med hem till Höglandet. I stället för att Örebro hittar lösningar så är matchbilden helt tvärtom. Amerikanske pointguarden Ahmad Starks studsar runt för hitta öppningar, men kan ganska lätt fångas in och det ser stereotypt ut i Ecos anfall. Nässjö fortsätter rulla runt på tio spelare och det finns gott om kraft i armar och ben på samtliga spelare. Nässjö fortsätter spela tillsammans i anfall och med en bra bollrörelse kommer man till fina avslutslägen. Ledningen är som mest uppe i 28 poäng. Givetvis är matchen nu totalt avgjord och den sista perioden spelas mest av.

Matchfakta:
Örebro–Nässjö 68-89

(14-22, 15-24, 19-22, 20-21)
Poäng, Örebro: Jordan Peltier 20, Ahmad Starks 11, Nebojsa Pavlovic 11, Miklos Szabo 8, Sean Smith 8, Justin Baker 6, Brandon Barton 4.
Nässjö: Filip Djuran 17, Mantas Griskenas 16, Dartaye Ruffin 12, Tanju Yulman 9, Aleksa Solevic 9, Hajzer Ismaili 8, Cole Darling 7, Jonathan Peleg 4, Abdou Medjedoub 4, Kristian Heder Ternell 3.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget