Fotograf: Petter Arvidson / Bildbyrån

Dolphins vann enkelt mot Malbas

Coach Henrik Svensson aviserade innan match att Malbas hade problem med skador och sjukdomar, på inte mindre än fem spelare, men tack och lov var det bara Kris Gafor och Connor Miller som inte kom omklädda till spel i Heleneholms Sporthall.

Lagen följs åt under inledningen av matchen som störs av ett antal avblåsningar som drabbar båda lagen, men Malbas skaffar sig ett par poängs ledning mitt i perioden som man sedan behåller quartern ut, 21-18. Det blir inte direkt någon propaganda för basketen men heder åt hemmalagets offensiv.

Efter 2,5 minut har Dolphins gjort 6-0 och coach Henrik Svensson ser sig tvingad att ta en timeout. Det blir en quarter utan flow med gott om tekniska fel och egentligen ingen ordning på det mesta men Dolphins är i förarsätet och efter en trea från Micke Lindqvist till 30-35 för Dolphins tar Malbas sin andra timeout. Dolphins trummar dock på och man vinner period två med klara 25-13 som ger nio upp i halvtid, 43-34.

Den tredje perioden blir i stort sett en en enda lång visselsignal och det blir inte mycket till spel men Dolphins, i form av Micke Lindquist sänker två treor på fem sekunder fram till 18 upp, 59-41, med två minuter kvar av perioden. Det tänder Malbas som snabbt gör 6-0 men Dolphins vinner perioden med 16-13 och är tolv upp med tio minuter kvar.

Den fjärde och sista perioden blir en ren transportsträcka även om Malbas ett kort tag är så nära som tio poäng, men Dolphins kontrollerar matchen och vinner till slut med 74-58.

Matchfakta:
Malbas–Norrköping 58-74

(21-18, 13-25, 13-16, 11-15)
Poäng, Malbas: Carl Engström 17, Gustav Sundström 11, Darion Rackley 9, Niklas Sellin 8, Alexandar Danilovic 6, Fredrik Larsson 4, Carl Alenfall 2, Tobias Sjöberg.
Norrköping: Mikael Lindquist 25, Johnell Smith 16, Josh Hairston 12, Joakim Kjellbom 8, Jaka Brodnik 4, Tim Schüberg 4, Adnan Kadrispahic 3, Zarko Jukic 2.
Publik: 403.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget