Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Nässjös stolthet gästar Örebro

Eco Örebro ser fram mot matchen mot Nässjö, dels för att försöka ta revansch från höstens storförlust mot smålänningarna och den mycket svaga insatsen mot Sundsvall senast.

Örebro har bara spelat en match sedan 14 december och tabellen haltar betänkligt. Det skiljer fyra matcher mellan exempelvis Örebro som spelat minst matcher, och de som spelat flest vilket gör matchandet lagen emellan väldigt orytmiskt, tyvärr.

Nässjö har varit starka under hösten och ligger för närvarande sexa i serien. Den mycket starka förstafemman med idel importer bland annat Litauern Mantas Griskenas i spetsen håller högsta klass. Nässjö har dessutom på ett bra sätt lyckats spela in och involvera de svenska unga spelarna från bänken på ett imponerande vis och sedan skall inte betydelsen av energiknippet Karim Wazzi underskattas.

Örebro vill starta på nytt efter årsskiftet och bevisa att det finns massor av kvalité som skall ut under våren och det är upp till bevis med start nu. En förändring i spelartruppen är gjord under helgerna, Hector Harold har fått lämna och in kommer forwarden Justin Baker som mäter 203 centimeter och väger 109 kilo. En erfaren spelare som efter college spelat i Danmark, Finland, Israel och Australien. I skrivande stund är han inte spelklar men allt görs för att debuten skall ske till matchen.

Text: Eco Örebro

KVÄLLENS MATCHER:
Fredag 2016-01-08 19:04:00 Malbas Norrköping Dolphins Heleneholms Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-01-08 19:04:00 Jämtland Basket Borås Basket Östersunds Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-01-08 19:04:00 Södertälje Kings Umeå BSKT Täljehallen (Webb-TV)
Fredag 2016-01-08 19:04:00 ecoÖrebro KFUM Nässjö Idrottshuset (Webb-TV)

Dela inlägget