Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Förlust för BC Luleå i Sundsvall

Det vill sig inte för BC Luleå 2016, andra matchen slutade också i förlust. Sundsvall Dragons vann på hemmaplan med 77-72 efter att Luleå haft hyfsad kontroll på matchen i två och en halv period innan Sundsvall tog över.

Statistikmässigt följdes lagen åt i stort men i två moment var det tydlig skillnad, fouls/straffkast och returtagning. Luleå foulade fyra gånger mot Sundsvalls 15 fouls, vilket gav Luleå sex poäng från straffkastlinjen mot Sundsvalls 24. Returtagningen vann Sundsvall med förkrossande 47-30.

Matchen började annars bra för Luleå som var i ledning med 12-4 efter halva den första perioden, innan Sundsvall kom tillbaka och kunde jämna ut till 16-18 innan perioden var över. Många fouls på Luleås spelare gav Sundsvall chansen från straffkastlinjen som gjorde tio av sina 16 poäng där. I den andra perioden kunde Luleå utöka ledningen till fem poäng och gå till halvtidsvila med ställningen 35-40.

I tredje perioden fortsatte med Luleå i förarsätet i sex minuter innan vändningen kom för Sundsvall. Ställningen var 42-51 och Sundsvall tog timeout och kommer sedan ut och gör 10-0 på 1,5 minuter och är i ledning med 52-51 och tvingar Luleå till timeout. Sundsvall fortsätter sin positiva trend och vinner tredje periodens fyra sista minuter med 15-2 och har nu tagit över matchen helt. 57-53 till hemmalaget inför den sista och avslutande fjärde perioden.

I fjärde perioden kommer Luleå tillbaka och har 57 lika efter två minuter innan Sundsvall svarar med en run på 8-0 och ställningen är nu 65-57 med sex minuter kvar av matchen. Efter detta måste Luleå jaga men Sundsvall kontrollerar matchen nu och kan gå till en välförtjänt vinst med 77-72.

Matchfakta:
Sundsvall-Luleå 77-72

(16-18, 19-22, 22-13, 20-19)
Poäng, Sundsvall: Ernests Kalve 23, Hlynur Baeringsson 20, Charles Barton 14, André Nilsson 8, Jesper Eliasson 6, Ray Willis 4, William Gutenius 2.
Luleå: Jaraun Burrows 21, Toni Prostran 20, Alex Wesby 9, Christopher Ryan 8, Denzel Andersson 7, Mikita Meshcharakou 5, Adam Rönnqvist 2.
Publik: 1 110.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

Dela inlägget