Fotograf: Bildmontage (Bildbyrån)

Sundsvall ute efter revansch

Ny bortamatch för BC Luleå på deras roadtrip i Norrland och i kväll är det Sundsvall Dragons som står på tur. Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen och då blev det vinst för Luleå på hemmaplan med övertygande 83-64.

Det var en match med lite darrig start för Luleå innan laget kom igång, det var bra fart på spelet, lite grinigt och stundtals gladbasket. Det var en bra basketmatch helt enkelt.

Men den matchen spelades för två månader sedan och nu är det nytt år och nya förutsättningar. Luleå avslutade 2015 med tre raka segrar och en väldigt positiv trend innan det tog tvärstopp i tisdags med en förlust borta mot Umeå BSKT.

Sundsvall har vunnit sina två senaste matcher mot Jämtland och Örebro och vill definitivt ha en revansch mot Luleå nu. Headcoach Tommie Hansson har sitt Sundsvall på fjärde plats i tabellen med tio vinster och sju förluster. Tätt bakom ligger Luleå med nio vinster och sju förluster. Just nu är läget i stort sett detsamma som i fjol när lagen slogs om den fjärde slutspelsplatsen som ger hemmaplansfördel i kvartsfinalserien.

Sundsvall leds på bakplan av Charles Barton Jr som också är lagets främsta poängplockare med 19 poäng i snitt, dessutom levererar han sex assists. Returtagningen leds av eviga returkungen Hlynur Baeringsson med tio returer i matcherna.

För Luleå är det nu upp till bevis att hänga på i tabellen och kriget om att hamna bland topp 4 innan slutspelet drar igång. Tändvätskan har redan tänts på i och med förlusten i Umeå och laget är definitivt taggade inför uppgiften. Mot Umeå var det framförallt Jaraun ‘Kino’ Burrows med 24 poäng/9 returer och Alex Wesby med 26 poäng/9 returer. Toni Prostran levererade 10 assists. Fler spelare behöver komma igång i Luleå och försvarsinsatsen intensifieras för att kunna rubba Sundsvall i deras hemmaarena.

Så här säger Sundsvalls coach Tommie Hansson inför matchen:
– Det lär vara ett laddat BC Luleå vi möter i kväll. I tisdags förlorade de för andra gången denna säsong mot ligajumbon Umeå. De hade nog inte många trott inför denna säsong. Revanschlusten är nog stark hos kvällens motståndare och de vill nog ta ut det på oss. Vi är redo.
– Vi hade som bekant fyra raka matcher mot de tre topplagen där vi kände att vi utvecklades hela tiden. Mot Örebro och Jämtland visade det sig i två bra matcher där vi vann mot Örebro med 30 poäng och senast i derbyt mot Jämtland på bortaplan med nio poäng. Vi går in i denna match med en bra känsla och bra självförtroende.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER:
Torsdag 2016-01-07 19:04:00 Sundsvall Dragons BC Luleå Sundsvalls Sporthall

Fredag 2016-01-08 19:04:00 Jämtland Basket Borås Basket Östersunds Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-01-08 19:04:00 Södertälje Kings Umeå BSKT Täljehallen
Fredag 2016-01-08 19:04:00 ecoÖrebro KFUM Nässjö Idrottshuset (Webb-TV)
Fredag 2016-01-08 19:04:00 Malbas Norrköping Dolphins Heleneholms sporthall (Webb-TV)

Dela inlägget