Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Dolphins körde över Nässjö

Heta Nässjö Basket hemma i Stadium Arena för Norrköping Dolphins på trettondagsafton, en match att se fram emot av flera anledningar. Dolphins som hittills under denna säsong är obesegrade hemma vilket även Borås var tills man mötte Nässjö senast.

Nässjö börjar starkast men Dolphins hänger på och efter två steals från Dolphins med fastbreak som följd och fyra i dunkade poäng tyckte Nässjös coach Raul Jimenez att det var dags för lagets första timeout vid ställningen 10-7 till hemmalaget. För ett tag ser det ut som Dolphins ska kunna skaffa sig en behaglig ledning, men spelet går i stå och Nässjö kan avsluta perioden med fem snabba poäng till 16-17.

Den andra perioden börjar lika intensivt som första och Nässjö behåller ledningen, mycket tack vare ett vasst defense och man behåller ledningen ända till sista minuten av perioden då Dolphins gör ett run på 6-0 fram till halvtidsresultatet 41-36. Nässjö är hela tiden farliga då man förfogar över ett antal trepoängsskyttar, men hemmalaget kan de också.

Dolphins öppnar period tre klart starkast med en energi som inte fanns i första halvlek och man är helt plötsligt 17 upp, 57-40, efter drygt fem minuter. Nässjö har som sagt ett bra trepoängsskytte och knappar in lite i slutet av quartern som dock vinns av Dolphins med 20-11 och ledningen är 14 poäng, 61-47, inför slutronden.

Hemmalaget vill behålla sin hemmasvit och man öppnar den sista perioden med att göra 14-0 och det ser mörkt ut för Nässjö. Dolphins är för dagen det klart bättre laget och coach Adnan Chuk kan spela runt på hela besättningen under slutet av matchen som vinns 83-58 efter 22-11 i sista perioden.
– Första halvlek var vi lite för loja men efter paus närmade vi oss den basket vi kan spela. Jag tycker det var en bra match och för min egen del var det väl helt ok, säger Dolphins Zarko Jukic som sköt i 19 poäng.

Karim Wazzi, spelare Nässjö:
– Vi gör en helt okej första halvlek men hade inget att sätta emot i andra då Dolphins visade en helt annan aggressivitet. Det är bara att gratulera Dolphins till en rättvis seger.

Raul Jimenez, coach Nässjö:
– Det var en intensiv första halvlek med bra basket från framförallt oss men Dolphins andra halvlek gör att vi inte kommer någonstans. Med det här spelet så är Dolphins definitivt en utmanare till ligaguldet.

Adnan Chuk, coach Dolphins:
– Vi ville kontrollera tempot i matchen och det tycker jag att vi gör bra, speciellt i andra halvlek då vi var betydligt aggressivare. Vi vet att Nässjö är ett bra lag men de kanske fick betala för segern i Borås vilket gjorde det lättare i andra halvlek, då de kanske blev lite trötta i huvud och ben. Vi följde vår gameplan under de 40 minuterna och jag är mycket glad för den här vinsten.

Matchfakta:
Norrköping-Nässjö 83-58

(16-17, 25-19, 20-11, 22-11)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 19, Zarko Jukic 19, Mikael Lindquist 17, Tim Schüberg 10, Josh Hairston 8, Jaka Brodnik 4, Johnell Smith 4, Mario Blazevic 2.
Nässjö: Filip Djuran 13, Dartaye Ruffin 12, Tanju Yulman 11, Abdou Medjedoub 8, Aleksa Solevic 7, Mantas Griskenas 4, Karim Wazzi 3.
Publik: 674.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget