Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Umeå skrällde på nytt mot Luleå

Få trodde på förhand att Umeå BSKT – på nytt – skulle kunna fälla BC Luleå. Men när slutsignalen i Umeå Energi Arena ljöd stod hemmalaget som segrare med 87-80.

Inför dagens match hade jumbon Umeå endast vunnit två matcher under säsongen. En av dessa kom borta mot just Luleå i mitten av oktober. Och när lagen under trettondagsaftonen drabbade samman igen så var det samma visa. Även om det var gästerna från Norrbotten som inledde klart bäst och efter sex minuter hade skaffat sig ledningen med 19-6.

Umeå gav sig dock inte och tog sig sakta men säkert tillbaka in i matchen. Och när matchen sedan skulle avgöras de sista minuterna så var det inget snack om saken – Umeå var det bättre laget i slutskedet.
– Jag var tvungen att ta två snabba timeouts redan efter några minuter, Luleå har tuffa spelare att försvara mot, men vi lyckades släcka ett par ”runs” från deras sida, säger Umeås coach Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg och fortsätter:
– Mot slutet av matchen gjorde vi det riktigt bra, guarderna kunde ta ner tempot och vi körde med ett samspelt gäng i slutet av matchen. 27-17 i sista perioden är riktigt bra.

Luleå-coachen Peter Öqvist var desto muntrare efteråt:
– Vi hade Alex (Wesby) och Kino (Jaraun Burrows) för oss i dag, vi hade behövt mer från fler händer men fick inte igång nog många.

Matchfakta:
Umeå-Luleå 87-80

(21-26, 21-22, 18-15, 27-17)
Poäng Umeå: Yannick Anzuluni 23, Nathan Dawit 20, Johan Pierre 14, Egal Saleman 14, Johan Rönström 11, Bree Perine 5.
Luleå: Alex Wesby 26, Jaraun Burrows 24, Toni Prostran 11, Adam Rönnqvist 8, Denzel Anderson 5, Christopher Ryan 4, Anton Saks 2.
Publik: 643.

Dela inlägget