Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Heta Nässjö kommer till Norrköping

Under tisdagskvällen kommer Nässjö Basket till Norrköping för att försöka spräcka Dolphins obesegrade hemmasvit. Matchen ser du direkt på webben!

Nio upp för Borås, i Boråshallen, inför sista quartern borde normalt sett räcka till seger mot Nässjö men ”de gröna” ville annorlunda och vann med fem poäng efter en fantastisk slutperiod. Nässjö hade i matchen innan krossat Jämtland i Nässjö Sporthall, vilka i sin tur slagit Dolphins hemma i Östersund i mellandagarna.

Dolphins har haft svårt mot just Nässjö, inte bara nere i Sporthallen, och nu när Nässjö uppenbarligen är inne i ett winning mode lär det inte bli lättare. Kvartetten Mantas Griskenas, Filip Djuran, Aleksa Solevic och Dartaye Ruffin stod för hela 76 poäng i Boråshallen och måste ses som ett stort hot. Coach Raul Jimenez har fått fason på sitt Nässjö som nu har tre vinster på de fyra senaste matcherna och har nu samlat ihop 16 poäng och ligger på sjätte plats i tabellen. Noterbart är att Nässjö hunnit med att spöa de tre topplagen, Södertälje, Dolphins och Borås under årets säsong.
– Folk ifrågasatte att vi förlorade där nere, men nu har de slagit oss, Borås borta och Södertälje hemma bland annat. Så vi ska vara förberedda, säger Dolphins coach Adnan Chuk till Norrköpings Tidningar.

I Dolphinslägret finns gott självförtroende efter basketpropagandan mot Borås dagen före nyårsafton och samtliga spelare är pigga, krya och redo för match. I Nässjö är det frågetecken kring amerikanen Cole Darlings medverkan. Han missade matchen mot Borås i söndags.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

KVÄLLENS MATCHER:
Tisdag 2016-01-05 16:04:00 Umeå BSKT BC Luleå Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Tisdag 2016-01-05 18:34:00 Norrköping Dolphins KFUM Nässjö Stadium Arena A (Webb-TV)

Dela inlägget