Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Malbas hängde med – i en halvlek

Södertälje Kings åkte till Malmö i visshet om hur svårt det är att möta Malbas Basket på hemmaplan och fram till halvtid var matchen fortfarande hyfsat jämn och ledningsbytena sju i antal.

Men efter att Malbas drabbats av poängtorka i den tredje perioden (fyra mot Kings 15) kunde gästerna bekvämt vinna med 67-51. Poängbäst blev Toni Bizaca med 18 och i Malbas Carl Engström med 13. Nicholas Spires och Aaron Anderson tog tio returer var, Darion Rackley och Alexandar Danilovic åtta var, och Connor Miller hade fem assists och Mike Joseph fyra.
– Vi håller en bra intensitet under egentligen hela matchen men just den tredje perioden blir naturligtvis avgörande, vi spelar väldigt försvar då och får en del enkla poäng på kontringar. Vi håller dom till 51 poäng på deras hemmaplan vilket bevisar vilken laginsats det var, säger Södertäljes coach Vedran Bosnic till Länstidningen.

Malbas coach Henrik Svensson till sydsvenskan.se:
– Vi kom tyvärr ut efter pausen med armarna under armhålan. Det straffade sig direkt. Dessutom tappade vi i det läget fokus på spelet och det blev ödesdigert givetvis. Vi hade en riktigt dålig period i det skedet av matchen.

Kings fortsätter toppa ligatabellen med 13 vinster och två förluster, före Norrköping Dolphins som har elva vinster och fyra förluster. Tabelltrean Borås Basket förlorade hemma mot Nässjö Basket med 79-84.

Matchfakta:
Malbas–Södertälje 51-67

(15-17, 16-22, 4-15, 16-13)
Poäng, Malbas: Carl Engström 13, Fredrik Larsson 8, Connor Miller 8, Gustav Sundström 6, Kristoffer Gafor 5, Darion Rackley 3, Niklas Sellin 3, Alexandar Danilovic 3, Tobias Sjöberg 2.
Södertälje: Toni Bizaca 18, Skyler Bowlin 13, Davis Lejasmeiers 9, Nicholas Spires 8, Dino Pita 6, Aaron Anderson 6, Christopher Czerapowicz 5, Mike Joseph 2.
Publik: 481.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget