Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Tuff match på bortaplan väntar

Idag reser Södertälje Kings till Malmö och Heleneholms Sporthall för att möta Malbas Basket, för andra gången den här säsongen. Matchen sänds på webb-tv.

Malbas ligger visserligen på nionde plats i tabellen och dras med viss ojämnhet, men besegrade Uppsala Basket två gånger i slutet av november och nu Borås Basket i början av december.
– Vi mötte dem i början av säsongen och de har utvecklats sedan dess, de är bättre nu och är seriösa kandidater till slutspelet. De slog Borås hemma och spelar överhuvudtaget väldigt bra på hemmaplan. Vi har stort respekt för dem, Calle, Gafor, Gurra, två bra amerikaner, en serb, det är ett mycket solitt lag. Det kommer bli väldigt tufft för oss, särskilt i och med att det är en bortamatch, säger Södertäljes coach Vedran Bosnic.

Mycket i Malbas anfallsspel bygger på att Carl Engström ska få bollen i insideområdet. Engström ingår i startfemman, snittar 32:29 minuter, 14 poäng och tio returer.
– Calle har haft en bra säsong så här långt, han klarar sig bra. Han är farlig inside, hittar rätt positioner och är duktig på att stjäla bollen. När han får bollen inside är han väldigt farlig. Jag är glad för hans skull att han får många minuter och han ligger på en bra nivå. Han måste jobba på att behålla samma nivå i alla matcher, men gör ett bra jobb och är redo att ta nästa steg, säger Bosnic om den före detta Kingsspelaren.

De två amerikanska guarderna Connor Miller och Darion Rackley styr Malbas spel från bakplan, och Kristoffer Gafor och Gustav Sundström är två mångsidiga spelare som både kan skjuta och attackera korgen. Den serbiske forwarden Alexandar Danilovic är en riktig tuffing med god fysik som hävdar sig väl inom det målade området men som även kan ta skottet utifrån.
– De är väldigt aggressiva, de försöker ta bollen inside och hitta Calle. Även guarderna är väldigt duktiga, i pick and roll, de springer i transitionsspelet. Defensivt måste vi vara väldigt aggressiva, försöka straffa dem offensivt och skydda returtagningen. Vi måste vara försiktiga med alla deras bra spelare. De kan slå alla i ligan och Henrik, coachen, gör ett väldigt bra jobb, det är ett väl sammansvetsat lag.

Matchen mot Malbas blir den första i januari, som kommer innehålla ett intensivt spelschema för Kings. Redan nu på onsdag gästar polska Rosa Radom Täljehallen i den andra matchen i omgång två i FIBA Europe Cup. Skadeläget i laget är enligt Bosnic bättre än innan jul, även om alla spelare inte är fullt återställda än.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

KOMMANDE MATCHER:
Söndag 2016-01-03 16:04:00 Malbas Södertälje Kings Heleneholms sporthall, Malmö (Webb-TV)
Söndag 2016-01-03 16:04:00 Jämtland Basket Sundsvall Dragons Östersunds Sporthall (Webb-TV)
Söndag 2016-01-03 16:04:00 Borås Basket KFUM Nässjö Boråshallen (Webb-TV)

Dela inlägget