Fotograf: Daniel Stiller / Bildbyrån

Örebro bryter med amerikan – ersättaren redan på plats

Hector Harold har haft svårt att hitta sin roll i Eco Örebro. Nu är det klart att han får lämna klubben. Ersättaren är redan på plats.

Efter nio matcher i Örebro-linnet snittar 24-årige Harold blygsamma 4,2 poäng och 3,9 returer och nu har Eco Örebro brutit kontraktet med den amerikanske forwarden.
– Vi har försökt hitta en lösning på den här situationen i ett par veckor nu. Han hade ett bra CV och bra referenser, dessutom är det en bra kille som har skött sig exemplariskt. Men på plan har vi inte fått ut det vi önskat av honom. De importer vi satsar på måste ha spetskvalitet som tillför det lilla extra och det har han inte visat hos oss, säger klubbens ordförande Stefan Johansson till Nerikes Allehanda.

Ersättaren heter Justin Baker och är 27 år. Den 203 centimeter långe amerikanen har bland annat spelat i Danmark, Israel och Finland. Han kommer närmast från ett provspel i Tyskland.
– I Tyskland fick han inget kontrakt men tyska ligan är en helt annan nivå jämfört med den svenska. Det är positivt för oss att han har tränat i en bra miljö under hösten och kommer i bra form, säger Johansson till tidningen.

Baker är redan på plats i Örebro och förhoppningen är att han är spelklar till hemmamatchen mot Nässjö Basket, 8 januari.
– Det brukar ta åtta-tio arbetsdagar att få allt klart och vi har tappat ett par dagar på grund av nyårshelgen. Men vi har i alla fall gjort vad vi kan, säger Johansson.

Dela inlägget