Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Nässjö knäckte Borås i fjärde

Borås Basket vann period ett, period två och period tre inför 1 200 åskådare i Boråshallen. Den fjärde perioden spelades givetvis inför samma publik, men den vann Nässjö med 30-16 och därmed även matchen med 84-79.

Med halva första perioden spelad var ställningen 12-14 till Nässjö. Det var just Nässjö som höll första periodens taktpinne och Borås Basket kunde hänga på, mycket tack vare Marbo-sonen Simon Gunnarssons sju poäng. Efter att första perioden var spelad så var Borås ikapp och förbi. 26-23 var periodresultatet och hela elva poäng i första perioden kom från straffkastlinjen för Borås del.

Mike Palm fortsatte att leverera i andra perioden och gjorde periodens fyra första poäng – en tvåpoängare och två straffkast. Borås hade 30-23 innan Nässjös Dartaye Ruffin visade den bästa versionen av sig själv. Hungrigast på planen med sina offensiva- och defensiva returer bidrog Ruffin till Nässjö-kvitteringen 34-34, med knappa tre minuter kvar av halvleken. Men Borås Basket, med kapten Adama Darboe vid rodret, kunde ta tillbaka ledningen och ställningen var 43-37 till Borås efter två spelade perioder.

I tredje perioden fick Borås Basket igång Jakob ”Iceman” Sigurdarson, som levererade från både tre- och tvåpoängsland. Darboe följde upp Sigurdarsons sju raka poäng med en trepoängare. Sedan var det Sigurdarson igen. Han fixade ytterligare två poäng. Nässjö-coachen fick nog och begärde en timeout. Med tre minuter kvar visade poängtavlan 58-48 till hemmalaget och matchens största ledning var ett faktum. Straffkasten skulle ha en fortsatt betydande roll för hemmalaget och efter tre spelade perioder hade 19 poäng för hemmalaget inkasserats från straffkastlinjen.

Under fjärde periodens inledande fyra minuter bytte lagen poäng med varandra. Sedan hände det grejer. Med 3:48 kvar av matchen tvingade slitvargen Abdou Medjedoub och serben Filip Djuran fram en timeout från Borås-coachen Pat Ryan. Nässjö hade reducerad till 71-70. Spelet efter timeouten började med att Nässjös Aleksa Solevic satte en trepoängare och därmed väckte de 50 tillresta Nässjö-supportrarna till liv. När Djuran satte ännu en trea, till 71-76, fick Pat Ryan nog och tog sin andra timeout. Christian Maråker gav Borås-publiken hopp med en tvåpoängare till 73-76, men Nässjös Solevic släckte detta snabbt med ett straffkast följt av en trepoängare. Borås gjorde ett tappert försök till att ta ikapp och tog ned Nässjöledningen till två poäng. Men när Djuran satte en tvåpoängare till 79-83 med 20 sekunder kvar såg det återigen väldigt mörkt ut. Innan slutsignalen tjöt och Nässjö-publiken började fira, kunde Ruffin fastställa slutresultatet till 79-84.

Matchfakta:
Borås–Nässjö 79-84

(26-23, 17-14, 20-17, 16-30)
Poäng, Borås: Jakob Sigurdarson 21, Adam Darboe 16, Christian Maråker 10, Toni Vitali 10, Mike Palm 9, Simon Gunnarsson 7, Omar Krayem 5, Emil Lundstedt.
Nässjö: Filip Djuran 23, Mantas Griskenas 23, Aleksa Solevic 16, Dartaye Ruffin 14, Kristian Heder Ternell 3, Karim Wazzi 3, Tanju Yulman 2.
Publik: 1 200.

Text: Yohanna Araya/Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget